FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doların yine tansiyonu çıktı

Sabah saatlerinde 2.56'yı gören dolar 15.36 itibarıyla 2.5960'ı görerek 2.60 seviyesine yaklaştı.

Doların yine tansiyonu çıktı

Paskalya tatili ardından güne sınırlı yükselişle başlayan kurdaki yukarı hareketin endeksi de baskılaması beklenirken, VİOP'daki ilk işlemler de açılışta düşüşe işaret ediyor.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Nisan sonu vadeli kontratları XU030c1 ilk işlemlerde yüzde 0.22 düşüşle 102.2000 seviyesinde işlem görüyor.

Ziraat Yatırım tarafından yayımlanan değerlendirmede, "Küresel risk iştahında pozitif bir görüntü hakim olmasına karşın, dolardaki yükseliş nedeniyle yataya yakın zayıf bir açılış görebiliriz. Endeks tarafına baktığımızda, sıkışık görüntüsünden kurtulup önemli direncin geçilmesi teknik bir yükseliş ihtimalinin halen canlı kalmasını sağlamakta" denildi.

Paskalya tatilinin sona ermesiyle birlikte piyasada işlem hacimlerinde artış beklenirken dolar/TL güne Avrupa ekonomilerine ilişkin endişelerle yükselişle başladı ancak ABD faiz artırımlarının öteleneceği beklentisi kurdaki yukarı yönü sınırlıyor.

Paskalya tatilinin ardından dün açılan ABD hisse senedi piyasaları yüzde 0.7'ye yakın yükselişle kapanırken, Asya borsaları bugün yüzde 0.4 artıda seyrediyor.

Bugün izlenecek veriler arasında 1055 ve 1100'de açıklanacak olan Almanya ve euro bölgesi hizmet sektörü nihai PMI endeksleri bulunuyor.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**

Serbest piyasa

, döviz çevir, döviz çevirici**

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler