FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Euro 1 ayın zirvesine yaklaştı

Ekonomideki iyileşme sinyalleri üzerine euro haftanın en yükseğine işaret etti.

Euro 1 ayın zirvesine yaklaştı

Almanya'da bu hafta açıklanacak olan ve yatırımcıların Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisinin hız kazandığına işaret edebileceğini tahmin ettiği verinin öncesinde euro, dolar karşısında 1 haftanın en yükseğine yalnızca yüzde 0.4 uzakta işlem gördü.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre, Almanya'da üretici fiyatları Temmuz'da büyük ihtimalle yükselirken, imalat ve hizmet sektörü PMI'ları bu ay Almanya ve Euro Bölgesi'nde toparlanma gösterdi. Yen erken saatlerde Japonya'nın dış ticaret açığının genişlediğini gösteren veri sonrasına değer kaybetti. Avustralya doları, merkez banasının son toplantı tutanaklarının faizlerde daha fazla indirim için bir acelenin bulunmadığı spekülasyonu üzerine tırmandı.

Euro Bölgesi'nin resesyondan toparlandığına yönelik bir hayli net sinyallerin görüldüğünü belirten Bank of New Zealand Ltd.'ın döviz stratejistlerinden Mike Jones, bu haftaki öncü PMI verilerinin toparlanma tredindinin parladığına işaret edeceğini öngördü. Jones, BNX'nin euronun yıl sonu itibariyle 1.28 dolardan işlem göreceğini öngördüğünü aktardı.

Euro, dolar karşısında geçtiğimiz haftanın son gününde 1.3380'den 9 Ağustos'tan bu yana en yükseğini test etmesinin ardından bugün 1.3323'ten işlem görüyor. Eurp, yene karşı büyük değişiklik kaydetmedi ve 130.06'da seyretti. dolar, yene karşı yüzde 0.1 güçlenerek 97.62'ye çıktı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler