FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hain saldırılar piyasayı nasıl etkiledi? İşte son rakamlar

Terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu dün rekor seviyelere yükselen dolar ve Euro'da bugün düne göre yatay bir seyir hakim. Güne artıda başlayan borsa yönünü yeniden eksiye çevirdi.

Hain saldırılar piyasayı nasıl etkiledi? İşte son rakamlar

PKK terör örgütünün Pazar günü Dağlıca'daki hain saldırısının ardından Türk Lirası, Dolar karşısında tüm zamanların en düşük seviyesine gerilemiş 3,0475 TL ile tarihi zirvesine çıkmıştı.

Bugün ise dolarda daha sakin bir görünüm hakim. Güne 3.0240 seviyesinde başlayan dolar bu seviyelerde seyrediyor. Aynı yatay seyir Euro'da da hakim. Güne 3.3870 ile başlayan Euro şu sıralarda benzer fiyatlardan işlem görüyor.

Güne artıda başlayan Borsa, sanayi endeksi verilerinin beklentilerin altında kalması ve Iğdır'dan gelen şehit haberinden sonra düşüşe geçti.

[DÖVİZ KURUNU CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ**](https://finans.mynet.com/doviz/)

**

ABD'de faiz artırımının Eylül'de yapılacağına ilişkin beklentinin azalmasıyla Dolar önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kaybederken; Türkiye'deki terör olayları, jeopolitik riskler ve siyasi belirsizlik TL'yi gelişmekte olan para birimleri arasında en kötü performans gösterenler arasında tutmaya devam ediyor. Türk Lirası yılbaşından bu yana yüzde 23 değer kaybetti.

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR OLDU?

Dünkü kapanışta 3,0340 TL olan Dolar güne İstanbul serbest piyasada 3,0240 TL seviyesinde, Euro ise 3,3870 TL seviyesinde başladı. Önceki kapanışta Euro satış fiyatı 3,3840 TL olmuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler