FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Not artışı doları pek etkilemedi

S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin bir kademe altına yükseltmesi ardından kurda düşüş sınırlı kaldı

Not artışı doları pek etkilemedi

Selçuk Altun - Mynet

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu BB seviyesinden BB+ düzeyine yükseltti. S&P’nin son not artırımı ile birlikte Türkiye S&P’ye göre “yatırım yapılabilir ülke” seviyesinin bir not altına yükseldi.

Bu gelişmeler sonrasında İMKB güne yüzde 1'in üzerinde artışla başlarken, döviz tarafında katda değer bir hareket olmadı.

Not artışı öncesi 1.82 seviyelerinde bulunan dolar kuru, not artışı haberinin gelmesinden sonra 1.8150 seviyelerine geriledi.

Bu sabah itibari ile baktığımızda, İstanbul serbest piyasada dolar 1,8140 liradan, avro 2,3240 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da 1,8110 liradan alınan dolar 1,8140 liradan satılıyor. 2,3210 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,3240 lira olarak belirlendi.

Dolarda düşüşün sınırlı olmasının nedeni, Amerika'da açıklanan pozitif veriler sonrasında doların diğer tüm para birimlerini karşısında yükselmesi.

Kurun 1.8000-1.8250 aralığında hareket etmesi bekleniyor.

Euro Tepetaklak

Diğer taraftan Euro'da kötü gidişat devam ediyor. Euro, dolar karşısında son dört ayın en düşük seviyelerine geriledi.

Güney Kıbrıs'ta yaşanan gelişmeler ve İtalya'da dünkü beş yıl vadeli tahvil ihalesinde getiri, ülkedeki siyasi kilitlenmeye ilişkin endişeler Euro'nun dolar karşısında sert kayıplar yaşamasına neden oluyor.

Paritede bu sabah ilk işlemler 1.2790 seviyelerinde bulunuyor.

Faiz

Gösterge tahvilin faizi bugün tezgâhüstü piyasada dünkü kapanışının ortalama 5 puan altında yüzde 6.35-6.38 aralığında işlem görüyor.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler