FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasada hareketli saatler! Dolar, ABD enflasyonu öncesi rekor kırdı: ‘Oynaklık daha da artabilir’

Piyasada tüm dikkatler bugün ABD Ekim ayı enflasyon verisine çevrildi. Döviz piyasasında nefesler tutulmuş verinin açıklanacağı saat olan 16.30 beklenirken, yurt içinde hem dolar hem de euro güne rekorla başladı. Dolar fiyatları, Türkiye piyasalarının açık olduğu saatte 28,61 TL'ye kadar yükseldi.

Piyasada hareketli saatler! Dolar, ABD enflasyonu öncesi rekor kırdı: ‘Oynaklık daha da artabilir’

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadele konusunda "şahin" para politikalarına devam edip etmeyeceğine ilişkin belirsizlik fiyatlamalardaki öneminin korurken, faizlerin ne kadar süre yüksek seviyelerde kalacağına dair soru işaretleri de varlığını sürdürüyor. Analistler, ABD'de bugün açıklanacak olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin Fed'in gelecek döneme ilişkin politikaları üzerinde etkili olabileceğini belirtiyor.

Bugün saat 16.30’da açıklanacak ABD'de TÜFE'nin Ekim’de aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 3,3 artmasının beklendiğini anımsatan analistler, veri sonrası piyasalarda oynaklığın artabileceğini ifade etti.

11111

DOLARDAN YENİ REKOR

Tüm bu gelişmelerle dolar fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 28,5531 TL seviyesinde hareket ederken; yeni güne 28,6073 TL'den başladı. Kur, açılış sonrasında 28,6165 TL'ye kadar yükselirken, böylelikle piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Dolar, 28,61 TL seviyesinde hareket ediyor. Euro/TL ise 30.85 seviyesine kadar yükseldi.

Aynı zamanda dolar, bugün Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatte uluslararası piyasalarda 28,7070 TL'ye kadar tırmanırken; 10 Kasım'da sığ piyasada rekor seviyesini 28,73'e çıkarmıştı.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler