FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rekor kıran dolar yeni güne nasıl başladı?

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları sonrası dövizde MB'den adım beklentisi oluşmasıyla kur 2,61 seviyesinde işlem görüyor.

Rekor kıran dolar yeni güne nasıl başladı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı ile liranın değer kaybı konusunda görüştüğünü ve TL'de ihtiyaç olması halinde "her türlü önlemin" alınacağını açıklamasıyla, dolar/TL dün test ettiği 2.6290 olan tarihi zirveden yönünü bir miktar aşağı çevirdi.

Dün 2,6290'a çıkarak rekorunu tazeleyen dolar bugün 2,61'in üzerinde güne başladı. Kur 2,61'in altına kadar indi. Bankacılar, Davutoğlu'nun açıklamaları ardından TCMB'nin döviz piyasasındaki volatilite için kısa sürede bir adım atabileceği beklentisi oluştuğunu belirttiler.

Son dönemdeki gelişmeleri anlatmak ve yatırımcıların kaygılarını gidermek üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ABD'de bulunuyor. Bankacılar, Davutoğlu'nun açıklamalarıyla tansiyonunun sınırlı olarak azalsa da son bulmadığını belirtirken, bugün piyasada TCMB'nin olası adımları, TSİ 10.30'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yapacağı konuşma ve dolara küresel piyasada yön verecek ABD istihdam verileri yakından izlenecek.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**

Serbest piyasa

, döviz çevir, döviz çevirici**

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler