FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika haberi: Dolar'da yükseliş! 13 lirayı aştı, Euro 15 TL'nin üzerine çıktı! İşte 30 Aralık güncel Dolar ve Euro fiyatları

Dolar'da son dakika gelişmeleri yaşanıyor. 30 Aralık güncel Dolar fiyatlarını merak edenler "Dolar kaç TL oldu?" sorusuna yanıt arıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni ekonomi modeli sonrası sert düşen Dolar, haftaya 11 TL seviyesinde başlamıştı. 30 Aralık bugün ise piyasalar hareketlendi ve Dolar/TL, tekrar yükselişe geçerek 13'ü aştı. Altın fiyatları da yükseliş trendine geçti. İşte Dolar/TL kurundaki son durum...

Son dakika haberi: Dolar'da yükseliş! 13 lirayı aştı, Euro 15 TL'nin üzerine çıktı! İşte 30 Aralık güncel Dolar ve Euro fiyatları

Son dakika dolar haberi: Kur Korumalı Vadeli TL Mevduat başta olmak üzere TL'ye teşvik için alınan önlemlerin etkisiyle geçen hafta dolar 18,40 liradan 10,25 liraya kadar gerilemişti. Bugün Dolar ve Euro ne kadar oldu? Aynı şekilde altın fiyatlarındaki hareketliliği de özel sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

Artık bu haberi dinlemek de mümkün. Şimdi uygulamayı indir!

Dolar/TL ,geçen hafta kabine toplantısı öncesinde 18 seviyesini aşarak rekor kırdıktan sonra TL’yi özendirici önlemlerin açıklanmasıyla gerileyerek 12,25 seviyesine kadar düştü.

30 Aralık saat 17.02 itibarıyla dolar 13,15 seviyesinden işlem gördü.

DOLARDA SON DURUM

Kur dün sabah ise güne 12 seviyesine yakın başladıktan sonra yönünü yukarı çevirdi ve saat 17.02 itibarıyla 13,15 seviyesindeydi. Euro/TL 20 üzerindeki zirvesinden 14.5'li seviyelere geriledi.

CANLI DÖVİZ KURU TAKİBİ

BAKAN NEBATİ: DOLARDAKİ ARTIŞ KURUN DOĞAL SALINIMI

CNN Türk canlı yayınında kurdaki son hareketi değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Bugün dolar kurunda görülen artış, kurun 18 liradan inmesinin doğal salınımı. Her şey kontrol altında. Radikal düşüşten sonra salınımlarla kur normale dönecek. Piyasayı izliyoruz, ikaz ediyoruz, sonra gereğini yapıyoruz" yorumunu yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında TL mevduata geçenlerin getirisinin döviz altında kalması durumunda aradaki farkın karşılanacağını belirterek “İnsanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek ve bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak.” açıklamasını yapmıştı.

ANALİSTLER NE DİYOR?

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan Omicron varyantına ilişkin açıklanan verilerin ekonomik aktiviteye ilişkin endişeleri artırdığını belirterek, yılın son işlem günlerinde piyasalarda oynaklığın devam ettiğini kaydetti.

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ve Chicago Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, Kovid-19 salgınına ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında yer aldığını söyledi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler