FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Twitter kur üzerindeki baskıyı arttırdı

İç gerilimin artması ve twittera gelen yasak sonrasında Türk Lirası üzerinde gerilim artıyor.

Twitter kur üzerindeki baskıyı arttırdı

İç gündemde gerilimin yeniden tırmanırken kur üzerinde de etkileri takip ediliyor. Özellikle dün Başbakan Erdoğan’ın Bursa mitinginde yaptığı açıklamalarda dış dünyanın ne dediğine bakılmaksızın twitter’ın kökünün kazınacağını açıklaması içerde kur üzerideki baskıyı arttırdı.

Hafta ortasında FED Başkanı Yellen’ın açıklamaları ile 2.25 sınırına dayan dolar TL kuru perşembe günü genelinden sakin bir seyir ortaya koyarken gün sonuna doğru yeniden 2.22 seviyelerinden hareket etmeye başlamıştı. Dün gün içinde en düşük 2.2268 seviyesini gören kur gerilimin artması gün kapanışında 2.2380 seviyesine yükseldi.

Başbakan Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında akşam saatlerinde twitterın kapatıldığı haberinin gelmesi ile kur da 2.2401 seviyesine kadar gelindiği gözlendi.

Haftanın son işlem gününde dolar endeksi gelişen ülke kurları arasında Türk Lirası’nın ayrıştığı görülüyor. Gelen olarak bakıldığında Çek Koronası, Çin yunanı, Hindistan ve Endonezya rupisi dolar karşısında güçlenirken dolar TL haftanın son işlem gününde yüzde 0.57’lik düşüş ile 2.2378 seviyesinde hareket ediyor. Sepet kur 2.6624 seviyesinde. Euro TL ise sabah saatlerinde 3.0873 seviyesini işaret ediyor.

Gelişen ülke kurları arasında yeni günde hem S&P hem de Fitch tarafından görünümü düşen Rus Rublesi yüzde 0.6’lık düşüş ile takip ediyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler