FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rus Mahkemesi Kripto Para Medyasına Yönelik Yasağı Kaldırdı

Rusya’nın St. Petersburg şehrindeki bir mahkeme 2016 yılında alınan ve bitcoininfo.ru’nun da içinde bulunduğu medya kanallarının yasaklandığı kararı tersine çevirdi ve yasağı kaldırdı.

Rus Mahkemesi Kripto Para Medyasına Yönelik Yasağı Kaldırdı

CoinDesk’in raporladığı üzere yasak kararı nisan ayında Rus Yargıtayı’na girmiş ve mahkeme kararı inceleme altına alınmıştı.

Rus haber kanalı Tass’ın raporunda ise şu sözlere yer veriliyor;
“St. Petersburg Şehir Mahkemesi Bitcoininfo.ru websitesine erişimin engellendiği yasağı kaldırdı ve bu siteyi artık resmi olarak kabul edilen bir site haline getirdi.”
İnternet sitesinin kurucusu da medyaya verdiği demeçte St. Petersburg’da alınan kararla birlikte 100’e yakın kripto para medya sitesinin artık bloktan kurtulduğunu belirtti.
2016’nın Temmuz ayında yine St. Petersburg’daki Vyborg Mahkemesi aldığı kararla kripto paraların sanal bir ödeme yöntemi olduğu ve ülkenin fiat para birimi rublenin otoritesini sarsabileceği sebebi ile belli başlı sitelere yasak getirmişti.

Yasak sonrasında site sahiplerinin itirazlarını da mahkemeler tarafından reddedilmişti.

Son alınan kararla yasağın kaldırılması ise Rusya’da kripto paralarla ilgili regülasyonlara hız verdildiğinin sinyalini veriyor. Vladimir Putin’in talebi ile yapılan düzenleme çalışmaların bu yaz hazır hale gelmesi bekleniyor.

Siz de Türkiye'nin dijital para borsası Dpara.com'dan ilk kripto paranızı satın alarak kripto dünyasında yerinizi alabilirsiniz.
Dpara hakkında: Dpara Teknoloji A.Ş. bünyesinde kurulan Dpara üstün güvenlik önlemleri ve kullanıcı dostu tasarımı ile öne çıkıyor.
Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin ve Ripple alış-verişinin yapılabildiği Dpara, açılışa özel kampanyasıyla yüklediğiniz TL bakiyelerinizin ve transfer ettiğiniz tüm kripto paraların %20’sini size hediye ediyor.

dpara_banner


En Çok Aranan Haberler