FİNANS

ABD, Çin'i şikayet etti

ABD, Çin'in bazı sektörlere ihracat için özel destekler verdiği iddiasıyla Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) başvurarak müzakere açılmasını istedi.

ABD, Çin'i şikayet etti

DTÖ'den yapılan açıklamaya göre, ABD DTÖ'ye yaptığı başvurusunda açılacak müzakerelerde, Çin'in tekstil, tarım ürünleri, tıp ürünleri, hafif sanayi, özel kimya mühendisliği ürünleri, yeni ürünler, donanımlar ve inşaat malzemeleri sektörlerine ilişkin ürünler konusunun ele alınmasını istedi.

ABD'nin başvurusuna göre, Çin önce belirli sektörlerde vitrin oluşturacak nitelikte girişimci grupları oluşturuyor ve sonra bu grupların ihracata dönük üretimlerine özel teşvikler veriyor. ABD ayrıca, Çin'in imalatçılarına, üreticilerine ve çiftçilerine başka özel teşvikler de vediğini savunarak. bunların da müzakere edilmesini istedi.

DTÖ'ye yapılan müzakere başvuruları sonrasında, ilgili taraflar arasında bir tartışma süreci başlatılıyor.

Tartışmalar, taraflara dava açmalarına gerek kalmadan, konuyu müzakere etmeleri ve çözüm arama fırsatı veriyor. Yapılan göreşmelerde, tartışmaların başlamasından 60 gün sonrasına kadar bir sonuç alınamazsa, şikayetçi taraf bir karara varılması için dava sürecinin başlatılmasını talep edebiliyor. (DHA)

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler