FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın ne kadar inse de almam!

Warren Buffett altının hiçbir zaman ilgisini çeken bir yatırım aracı olmadığını belirtti.

Altın ne kadar inse de almam!

ABD'li ünlü yatırımcı Warren Buffett altının hiçbir zaman ilgisini çeken bir yatırım aracı olmadığını belirterek, "Altının onsu 800 dolara inse de almam" dedi.

Dünyanın en büyük yatırımcılarından biri olarak kabul edilen Warren Buffett, tarihi düşüşün ardından yeniden yükselişe geçen altına savaş açmaya devam ediyor. 82 yaşında 'Twitter'a üye olarak sosyal medyayı sallayan ünlü yatırımcı, Omaha’da basın mensuplarıyla biraraya gelerek, yine altın yatırımlarını eleştirdi. Buffett, “Son yaşanan fiyat düşüşünün ardından altına yatırım yapmıyorum. Bunun hakkında bir ya da iki yıl önce bir yazı yazmıştım. Fikrimi değiştirmiş değilim” dedi.

'İKİ BERKSHIRE HİSSESİ DAHA İYİ'
Warren Buffett, altın yatırımları hakkındaki sözlerine şöyle devam etti: "Altının onsu 1000 dolara kadar inse de yine almam. 800 dolara inse de almam. Altın hiçbir zaman ilgimi çeken bir yatırım aracı olmadı. 1965 yılına giderseniz, Berkshire hissesi 15 dolar, altının onsu ise 35 dolardı. Yani iki Berkshire hissesiyle bir ons altın alabiliyordunuz. Şimdiye kadar iki tane de olsa Berkshire hissesi altından daha iyi bir performans gösterdi” dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler