FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayakkabıda patlama yaşanıyor

Spor ve sporcu malzemeleri markası Nike, 2000 ve sonraki yıllarda doğan alışveriş tutkunları sayesinde şirket büyümesini sürdürüyor.

Ayakkabıda patlama yaşanıyor

Morgan Stanley tarafından yayınlanan bir rapora göre, spor ayakkabı devi önümüzdeki beş senelik dönem içerisinde de endüstrideki rakipleri arasında en önde olacak.

Nike'ın ABD'de satılan kardeş markası Under Armour bile şimdiden Adidas'ı geçerek ABD'nin Nike'dan sonraki en büyük spor markası olmayı başardı. Under Armour'un yıllık ortalama cirosu 3 milyar dolar civarında olmasına rağmen bu rakam Nike'ın senelik 28 milyar dolarlık cirosunun yanında devede kulak kalıyor.

Nike marka ayakkabılarda satış patlamasının nedenleri şöyle sıralanabilir:

Genç kullanıcılar artık ayakkabı alırken sağlık ve kalite unsurlarına dikkat ediyor. Morgan Stanley'nin yayınladığı rapora göre, 2005 yılından bu yana maratonlara katılanların sayısı her yıl ortalama yüzde 9 artıyor.

Spor malzemeleri devinin popülerliğini artırmasının bir diğer nedeni ise pazarda büyüyen rekabet. Özellikle ayakkabı pazarındaki diğer markalar, Nike'ın ürün geliştirme çalışmalarını sürekli olarak artırmaya zorluyor.

İnsanlar artık her yerde rahat etmek istiyor. Rahat giyinmek, rahat oturmak, rahat hareket edebilmek...Yoga pantolonları ve ayakkabılarının popülerliğinin artması bile buna bir işaret. Spor ve rahat kıyafetler giymek artık günlük giyimin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Morgan Stanley analistleri ise insanların artık bu talebe göre marka seçtiğini ve Nike'ın bu markalar arasında başı çektiğini söylüyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler