FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beklenen gün geldi!

FED Başkanı Ben Bernanke'nin yapacağı konuşmada, güvercin tutumunu sürdürmesi bekleniyor.

Beklenen gün geldi!

FED Başkanı Ben Bernanke'nin bugün ABD Kongresi Ortak Ekonomi Komitesi'nde yapacağı konuşmada, güvercin tutumunu sürdürmesi bekleniyor. Uzmanlar, Bernanke'nin bu konuşmasında FED'in parasalgevşeme politikasını yavaşlatmaya hazır olup olmadığı yönünde bir ipicu ortaya koymasının muhtemel olduğunu da ifade ediyorlar.

Bernanke'nin konuşması Türkiye saati ile 17.00'de başlayacak.

Bugün ayrıca Türkiye saati ile 21.00'de son FOMC toplantısının tutanakları açıklanacak.

Bernanke'nin bugünkü konuşmasında ekonomi konusunda sunum yapmanın yanı sıra, FED politikaların savunmaya ve FED bilançosunun iştiği ortamda bu politikalarınnasıl kapatılacağını anlatmaya zorlanması bekleniyor.

ABD Merkez Bankası, 1 Mayıs toplantısında faiz oranlarında bir değişikliğe gitmezken, her ay 85 milyar Dolar tutarında ABD Hazine kağıdı ve mortgage destekli menkul kıymet alımına devam edeceğini, ancak istihdam piyasası ve enflasyondaki gelişmelere bağlı olarak bu alım miktarını ayarlamaya hazır olduğunu bildirmişti.

FED'in yaptığı vurgu ve bazı Fed yetkililerinin son dönemde yaptıkları açıklamalar, son günlerde bankanın tahvil alımlarını beklenenden daha erken azaltabileceği yönünde bazı spekülasyonların konuşulmasına neden oldu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler