FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

`Bizi altın bile kurtaramayacak`

Mark Faber, piyasaların sistematik krizde olduğunu ve bu durumdan altının da sağlam çıkamayacağını söyledi.

`Bizi altın bile kurtaramayacak`

Piyasalarda Doktor Kıyamet olarak bilinen Gloom Boom & Doom blogunun yazarı Mark Faber neden altına yatırım yapmadığını çok ilginç bir öngörüyle açıkladı.

BİZİ ALTIN BİLE KURTARAMAYACAK

Faber, merkez bankalarının ekonomileri canlandırmak için para bastığında bunun reel ekonomiye bir yansımasının olmadığını, sadece finansal piyasaları canlandırdığını söyledi.

Merkez bankalarının şekilde küresel ekonomide sistemik krize davetiye çıkaran bir balon yarattığını, bu durumda altın yatırım yapmanın bile kimseyi kurtaramayacağını belirtti.

ABD BORSALARINDA YÜKSELİŞİN SONU GELECEK

Yatırım uzmanı, piyada dönen bu paraların zaman zaman borsaları canlandırdığında dikkat çekti ve “1997 ile Mart 2000 arasında Nasdaq’da bu durumun yansımasını gördük. Sonra teknoloji balonu patladı ve kriz yaşandı . Aynı şey 2007’ye kadar konut fiyatlarını da yükseltti ve sonrası biliniyor. Merkez bankalarının paraları küresel ekonomi halihazırda krizdeyken emtia fiyatlarını yükseltti. Son olarak da Filipin, Tayland gibi gelişmekte olan ülkelerin borsalarını yukarı çekti. Şimdi de ABD borsalarını yükseltiyor. Demem o ki sürekli olarak balonlar yaratıyoruz. Bu ABD borsalarındaki yükselişin de bir sonu gelecek” dedi.

Faber yılbaşından bu yana borsalara yönelik kötümser tavrını sürdürdü ve küresel borsalarda ciddi düşüş bulunduğunu ifade etti.

KRİZ ALTINI YÜKSELTMEDİ

Güney Kıbrıs’ın tetiklediği Euro Bölgesi endişeleri ilk olarak altında bir yükselişe neden olsa da değer metaldeki yükseliş beklenen kadar olmadı.

Alman Deutsche Bank’ın yayımlandığı bir raporda, altının onsu Rum krizinin etkin olduğu son iki haftadır pozitif seyrini korusa da önümüzdeki dönemde düşüşe geçebileceği ifade edildi.

Altının onsu şu anda 1,580 dolardan işlem görüyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler