FİNANS

Dış borsalar beklemeye geçti

Yurtdışı piyasalarda dünden bugüne algılamada bir değişiklik bulunmuyor.

Dış borsalar beklemeye geçti

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun İspanya’nın kurtarma yardımına başvurup başvurmayacağı konusundaki belirsizlik devam ediyor.

Çin’de bugün açıklanan imalat dışı PMI endeksi zayıflamaya devam ederken global büyümeye yönelik endişeler yine önplanda.

Bu gelişmeler çerçevesinde dün ABD'de New York borsasında endeksler günü karışık bir seyirde tamamladı.

Dow Jones Endeksi kapanışta bir önceki güne göre 32.75 puan veya yüzde 0.24 düşüşle 13.482,36 puandan günü tamamlarken, Nasdaq 6.51 puan veya yüzde 0.21 artışla 3.120,04 puana, S&P 1.26 puan veya yüzde 0.09 artışla 1.445,75 puana geldi.

Avrupa borsalarından İngiltere yüzde 0.19, Fransa yüzde 0.60, Almanya yüzde 0.28 değer kaybetti. Güney Amerika borsalarından Brezilya'da yüzde 0.59 değer kaybı vardı.

Güney Amerika'da Brezilya borsası düştü, Arjantin ve Meksika borsaları değer kazandı. Önceki kapanışa göre, Brezilya'da Bovespa Endeksi yüzde 0,59 azalarak 59.222,08 puana düştü. Arjantin'de Merval Endeksi ise yüzde 0,26 artarak 2.464,74 puana, Meksika'da Bolsa IPC Endeksi de yüzde 0,18 değer kazanarak 41.199,29 puana yükseldi.

Bu sabah Asya borsalarında işlemler sakin seyrederken, ABD futureleri ise şu sıralar yüzde 0.15 değer kaybıyla işlem görüyor.

Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi, 39,18 puan (yüzde 0,45) değer kaybederek 8,746.87 puandan kapandı.

İspanya'nın kurtarma talep edip etmeyeceği belirsizliğinin sürdüğü ortamda yatırımcılar ihtiyatlı bir şekilde davranmaya devam ediyorlar.

IG Markets, FTSE 100'ün 6, Dax'ın 11 ve Cac-40'ın 4 puan düşüşle açılacağını tahmin ediyor.

Analistler, İspanya'danh gelen çelişkili açıklamaların, yatırımcıların
kafasını karıştırdığını ifade ediyorlar.

Uluslararası piyasalar cuma günü açıklanacak olan ABD'de istihdam verileri öncesi, öncü veri olarak kabul edilen özel sektörde istihdam verilerini takip edecek. Açıklama bugün saat 15:15'te gelecek.

Özel istihdam hizmetleri şirketi ADP ve Macroeconomic Advisers tarafından açıklanan ve ABD'de özel sektörde istihdam büyümesini ölçenveri için tahminler 153 bin artış olacağı yönünde. Geçen ay artış 201bin şeklinde olmuştu.

ADP ve Macroeconomic Advisers, her ay istihdam verileri açıklanmadanönce özel sektörde istihdam büyümesini açıklıyor.

Cuma günü TSI 15:30'da açıklanacak olan istahdamda ise tahminlertarım dışı istihdamın 118 bin artacağı, işsizlik oranının ise yüzde 8.1 olarak kalacağı yönünde. Geçen ay tarım dışı istihdam 96 bin artış göstermişti.

Geçen hafta 359 bin açıklanan haftalık işsizlik başvurularının ise yarın 370 bin olarak açıklanacağı tahmin ediliyor.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler