FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış borsalar pozitife döndü

Makro ekonomik verilerin beklentileri aşması, global borsalarda havayı değiştirdi.

Dış borsalar pozitife döndü

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun

ABD’den olumlu gelen ekonomik datalar ve bugün yapılacak Euro Birliği MB’nın (ECB) toplantısından piyasalar açısından moral verici açıklama ve tedbirlerin geleceği beklentisi ile piyasalar pozitif seyre girdi.

ABD'de hizmet sektörünün beklenmedik şekilde artış kaydetmesi ve Avrupa kurtarma fonunun, İspanya için bir kredi hattı hazırlığında olduğu haberleri sonrasında ABD borsalarında kapanışlar pozitif oldu.

Dün global çapta öne çıkan toparlanma eğilimi, dış faktörler gerekçesiyle faiz indirimine giden Avustralya’da ilk çeyrekte büyümenin beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleştiği haberleri ile Asya borslarında da devam ediyor.

Bu gelişmeler çerçevesinde dün, ABD hisse senetleri piyasalarından Nasdaq yüzde 0.66, S&P 500 yüzde 0.57 değer kazandı. Dow Jones’ta ise dünkü işlemler 12.072-12.147 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 0.22 değer kazancı ile 12.127 puandan tamamlandı.

Güney Amerika borsalarından Brezilya'da yüzde 1.75 değer kaybı vardı.

Avrupa borsalarından İngiltere kapalıydı, Fransa yüzde 1.07 değer kazandı, Almanya'da yüzde 0.15 değer kaybetti.

Yeni gündeki ilk işlemlere baktığımızda; Uzakdoğu borsalarında ve ABD vadeli kontratlarında değer kazancı yaşanıyor.

Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi bu sabah, 151,53 puan (yüzde 1,81) değer kazanarak 8,533.53 puandan kapandı.

İspanyol bankalarının içinde bulundukları krize AB'nin desteği ile bir çözüm bulunacağı beklentileri ile Avrupa borsalarının yeni güne yükselişle başlamaları bekleniyor.

IG Markets, FTSE 100'ün 30, Dax'ın 76 ve Cac-40'ın 30 puan artıda açılacağını tahmin ediyor.

Avrupa'da bugün gözler AB Komisyonu'nun AB bankalarının güçlendirilmesi için açıklayacağı adımlar ile İspanya ile AB üyeleri arasında İspanyol bankalarının ESM tarafından doğrudan yeniden sermayelendirilmeleri konusundaki müzakerelerde olacak.

Ayrıca, Avrupa Merkez Bankası’nın yapacağı toplantı ve sonrasında gelecek açıklamalarda yakından izlenecek.

Avrupa Merkez Bankası(ECB)'nın bugün sonuçlarını açıklayacağı toplantıda faiz oranlarını değiştirmesi beklenmiyor.

Analistler, ECB'nin faiz oranlarını yüzde 1.00 olarak devam ettirmesinibeklerken, TSİ 15:30'da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi tarafından yapılan açıklamanın yakından izleneceğini ifade ediyorlar.

Yine bugün Polonya Merkez Bankası faiz kararında da bir değişiklik olmayacağı, faizlerin yüzde 4.75 olarak kalacağı tahmin ediliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler