FİNANS

Dış borsalar saman alevi gibi

Dün genel olarak pozitif bir seyir izleyen global borsalar, bu sabah yine eksiye dönmüş durumda.

Dış borsalar saman alevi gibi

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun Piyasalar dün başlayan ve bu akşam Türkiye saati ile 19:30’da sona erecek FED’in Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından yeni bir parasal genişleme kararı çıkacağı spekülasyonu ile günü olumlu havada kapadı.

Bu olumlu havayı İspanya Hazinesi’nin yaptığı ihalede hedeflediği kadar borçlanması sonrasında İspanyol 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüş ve Yunanistan’da koalisyon kurulması konusunda yürütülen çalışmalar da etkili oldu.

Avrupa borsaları dünü yüzde 2’ye yaklaşan yükselişler ile kapatırken ABD borsa endeksleri yüzde 0,75- 1 civarında yükselişlerle günü tamamladı.

Yeni gündeki ilk işlemlere baktığımızda yükselişin devam ettiği gözleniyor.

Asya tarafında Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi, 96.44 puan (yüzde 1.11) değer kazanarak 8,752.31 puandan kapandı.

ABD'de Dow Jones en yakın vadeli kontratlarında bir miktar gevşeme yaşanıyor.

Avrupa borsalarının, merkez bankaları ve AB'nin krizin İspanya'ya sıçramaması için adım atacakları beklentileri ile son iki gündür yaşanan yukarı hareketin ardından bugün bir miktar düşüşle açılmaları bekleniyor.

Analistler, yatırımcıların iki günlük iyimserliğin ardından tekrar temkinli bir duruşa geçeceklerini öngörüyorlar.

Cantor Index, FTSE 100'ün 7, Dax'ın 21 ve Cac-40'ın 11 puan düşüşle açılacağını tahmin ediyor.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler