FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış borsalar yine çalkalanıyor

Yurt dışı piyasalar dünü 6 günlük düşüşün ardından soluklanarak geçirse de bugün yeniden terse döndü.

Dış borsalar yine çalkalanıyor

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun Yunanistan'ın 5,2 milyar Euro'luk yardım diliminin EFSF tarafından serbest bırakılacak olması ve Yunanistan'da koalisyon hükümetinin kurulabileceği beklentileri piyasaları bir miktar toparladı. Söz konusu gelişmelerle İtalya ve İspanya’da 10’ar baz puan gevşeyen 10-yıllık tahvil faiz oranları, İspanya’da yüzde 5.98 ile 6.00 seviyesinin altına indi.

ABD borsalarının kapanmasının ardından Amerikan bankası JP Morgan birinci çeyrek bilançosunda sürpriz şekilde 2 milyar dolar zarar ettiğini açıkladı. Açıklamanın ardından vadeli işlemlerde JP Morgan hisseleri yüzde 6’nın üzerinde değer kaybederken, diğer finans hisseleri üzerinde de olumsuz etki yaratarak fiyatlarının hızla gerilemesine neden oldu. Bu nedenle ABD vadelileri şu saatlerde önemli bir değer kaybı ile işlem görüyor.

Asya borsalarında, yukarıdaki gelişmelere ilâve olarak Çin ve Hindistan’da beklentilerin altında kalan sanayi üretim verilerinin de etkisiyle, ortalama yüzde 0.25-1.00 arasında geri çekilmeler göze çarpıyor.

Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi, 56,34 puan (yüzde 0,63) değer kaybederek 8,953.31 puandan kapandı.

Avrupa borsalarının yeni güne düşüşle başlamaları bekleniyor.

Analistler, İspanya ekonomisinde kötüleşmenin bu ülkenin kredi notunun indirilmesi riski yaratmasının yatırımcıları tedirgin ettiğini ifade ediyorlar.

Sabah saatlerinde birinci çeyrek bilançosunu açıklayan Fransız bankası Credit Agricole’ün kârının beklentilerin oldukça altında kalmasının satış baskını artırabileceği düşünülüyor.

IG Markets, FTSE 100'ün 23, Dax'ın 40 ve Cac-40'ın 26 puan kayıpla açılacağını tahmin ediyor.

JP Morgan'ın sentetik kredi operasyonlarından 2 milyar dolar zarar ettiğini açıklaması sonrasında ABD vadeli endekslerinde yaşanan düşüş de Avrupa borsaları için aşağı yönlü açılış beklentisi yaratıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler