FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış borsalar yine darmadağın!

ABD'de beklentilerden olumlu gelen ekonomik verilere rağmen dış borsalar yine satıcılı bir seyir izliyor.

Dış borsalar yine darmadağın!

Selçuk Altun /Editör Cuma günü beklenen ABD Aralık ayı tarım dışı istihdam datasının tahminlerden çok daha olumlu artış göstermesi, borsalarda satış getirdi. Çünkü ABD’de tarım dışı istihdam datasının beklentinin çok üzerinde gelmesi, ABD ekonomisi için iyi ama finansal piyasalar için iyi bir haber olarak değerlendirilmiyor.

ABD ekonomisinin iyileşmesi ve istihdamın artması demek doların, diğer dünya paralarına, özellikle de Euro'ya, karşı değer kazanması anlamına geldiği için piyasalarda satıcılı bir sürece neden oldu.

Yeni haftanın ilk işlemlerine baktığımızda, ABD'de Dow Jones en yakın vadeli kontratları düşüş yaşanıyor. Japonya’da piyasalar tatil nedeni ile bugün kapalı.

Avrupa borsalarının yeni haftaya, Avro Bölgesi'ne yönelik endişelerin etkisi ile bir miktar düşüşle başlamaları bekleniyor.

Cantor Index, FTSE 100'ün 17 puan, Dax'ın 32 puan ve Cac-40'ın 22 puan kayıpla açıyacağını tahmin ediyor.

Analistler, bu yıl büyük miktarlarda borcun yeniden finanse edilmesinin gerekecek olması nedeniyle ekonomistlerin Avrupa Bölgesi için oldukça karamsar bir yıl öngördüklerini belirterek bu ortamda piyasaların bir satış baskısı ile karşı karşıya kalacaklarını tahmin ettiklerini ifade ediyorlar.

Analistler ayrıca, ABD'de açıklanan iyi rakamların, Avrupa'daki belirsizlik tarafından gölgelendiğini de vurguluyorlar.

Bugünün dünyadaki önemli beklentisi ise, Merkel ile Sarkozy’nin Berlin’de yapacağı toplantı olacak.

Bu toplantıdan kesin bir sonuç beklenmese de, bu toplantıdan borç sorununa dair olumlu açıklamaların gelme olasılığı satış baskısı altındaki piyasalar için nefes aldırıcı etki yapabilir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler