Mynet Özel Haber: Selçuk Altun Yapılacak yardımın yetersiz kalabileceği endişeleri, buna ek olarak Fitch'in bazı İspanyol bankalarının notunu düşürmesi düne yükselişle başlayan piyasaların satışa dönmesine neden oldu.
Bu sabah, Uzakdoğu borsalarından Japonya'da yüzde 1'in üzerinde değer kaybı mevcut.
ABD'de Dow Jones en yakın vadeli kontratlarında işlemler yatay devam ediyor.
Yunanistan seçimlerinin öncesindeyken ve Avro Bölgesi'nden İspanya bankaları için yapılacak 100 milyar avroluk kurtarma yardımının netlik kazanması beklenirken Avrupa borsalarının yeni güne düşüşle başlaması bekleniyor.
IG Markets, FTSE 100'ün 13, Dax'ın 31 ve Cac-40'ın 16 puan düşüşle açılacağını tahmin ediyor.
Cıty Index yetkilisi Joshua Raymond, İspanya kurtarma yardımının avro krizi için çözüm olmadığını ve İspanya bankacılık sisteminin ciddi bir onarıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Cinco Dias, haberine İspanya bankalarının planladığı ihaleler Uluslararası Para Fonu'nun tavsiyeleri üzerine ertelenebilir.