FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış borsalarda satışlar hakim

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde satış baskısı gören dış borsalar, bugün de pek parlak görünmüyor.

Dış borsalarda satışlar hakim

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde; AB Liderler Zirvesi'nden Euro borç krizinde özellikle İspanya’ya yönelik somut bir adımın gelmemesive ABD tarafından gelen verilerin ve bilançoların beklentilerin altında kalması sonrası yurt dışı borsaların satıcılı bir seyir izledi.

ABD hisseleri özellikle, Microsoft ve General Electric'in tahminlerin altında kalan verileri ve Euro Bölgesi liderlerinin İspanya'ya yönelik bir yardımı Brüksel zirvesinde tartışmamaları sonrası düşüş gösterdi.

Böylece gösterge endeksler Haziran ayından bu yana en büyük düşüşü yaşamış oldu.

Dow Jones Endeksi kapanışta bir önceki güne göre 205.53 puan veya yüzde 1.52 düşüşle 13.343,51 puandan günü tamamlarken, Nasdaq 67.25 puan veya yüzde 2.19 düşüşle 3.005,62 puana, S&P 24.15 puan veya yüzde 1.66 düşüşle 1.433,19 puana indi.

Bu düşüşlere rağmen Dow Jones endeksi haftalık bazda yüzde 0.3 artış gerçekleştirdi.

ABD tarafından beklentilerin altında kalan bilançolar sonrası, ABD borsaları haftayı düşüşle tamamlarken, bu sabah itibari ile ABD borsalarının ardından Asya borsalarında da beklentilerden hızlı yavaşlayan Japonya’nın ihracat verileri nedeniyle satıcılı seyir sürüyor.

Bu gelişmeler çerçevesinse, Avrupa borsalarının da haftaya düşüşle başlamaları bekleniyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler