FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 2,50 TL'yi gördü

Dolar, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımlarına yıl ortasında başlayabileceği beklentileri sonrası Türk Lirası karşısında yeni bir rekor kırdı. Dolar/TL kuru bir ara 2,50'yi aştı.

Dolar 2,50 TL'yi gördü

Amerikan Doları, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımlarına yıl ortasında başlayabileceği beklentileri sonrası Türk Lirası karşısında değer kazanmayı sürdürüyor.

Dolar/TL kuru bugün bir ara 2,50'yi aştı, daha sonra 2,48'e geriledi.

2,5010 seviyesi ise tüm zamanların en yüksek düzeyi olarak kayda geçti.

ABD'de Ocak ayı istihdam verileri Cuma günü açıklanmıştı.

Açıklanan verilere göre, ülkede tarım dışı istihdamdaki artış 257 bin ile beklentilerin üzerinde oldu.

ABD’de istihdam piyasalarının toparlandığının teyit edilmesi, FED'in yaz başında faiz artırımına gidebileceğinin göstergesi olarak görülüyor.

Merkez Bankası baskı altında

Uzmanlara göre Türk Lirası'nı baskı altında tutan bir diğer gelişme de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'nı eleştiren açıklamaları.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak dün, Kolombiya gezisi öncesinde yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın doğru bir yaklaşım içerisinde olmadığını söylemişti.

Erdoğan, "Doların yükselişini değerlendirmek bana ait değil. Bu Merkez Bankası'nın kabiliyetidir. Merkez Bankası yönetemiyorsa hesabını verecektir" demişti.

Merkez Bankası ise Erdoğan'ın aksi yöndeki taleplerine karşın, yıllık enflasyondaki düşüşü, faiz indirimi için yeterli görmemişti.

Bugün İstanbul'da bir konuşma yapan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ise yüksek enflasyonun ve deflasyonun büyümeyi zayıflatabilen unsurlar olduğunu vurguladı.

Başçı, merkez bankaları açısından büyümeyi desteklemenin en iyi yolunun fiyat istikrarını sağlamak olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da Merkez Bankası'nda yetkin bir ekibin görev aldığını belirterek, "Doğru zamanda doğru şeyi yapıyor olacaklarına inanıyoruz" dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler