FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekliliğini açıkladı, serveti uçtu!

Microsoft'un CEO'su ve Bill Gates'ten sonra en büyük kişisel hisse sahibi Steve Ballmer kendi emekliliğini açıkladıktan sonra, saatler içinde, servetine 800 milyon dolar daha kattı.

Emekliliğini açıkladı, serveti uçtu!

Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer 12 ay içinde emekli olacağını açıkladı. Ballmer'ın kendi emekliliğini duyurmasının ardından Microsoft hisseleri uzun süredir görülmemiş bir hızla yükseldi. Dün kapanışta yüzde 7,9 artışla 34.76 dolara gelen Microsoft hisseleri Temmuz ayında açıkladığı 4. çeyrek sonuçlarından sonra yaşadığı yüzde 8'den fazla düşüşün büyük kısmını Ballmer'ın emeklilik kararıyla toparlamış oldu.

SAATLER İÇİNDE 800 MİLYON DOLAR KAZANDI
Steve Ballmer'ın emeklilik kararı kendi servetine de servet kattı. Microsoft'ta 333 milyon adet hisseyi elinde bulunduran Ballmer dünkü yüzde 7,9'luk artışla servetine 800 milyon dolar daha katarak servetini 16.8 milyar dolara yükseltti.

TABLET VE Windows 8 HAYAL KIRIKLIĞI YARATMIŞTI
Microsoft en son Surface tabletlerle tablet pazarında pay kazanmaya çalışmıştı. Ayrıca akıllı telefonlarda Windows Phone işletim sistemi ile yer edinmeye çalışan Microsoft Windows 8 işletim sistemiyle de PC satışlarını artırmayı hedefliyordu. Ancak Temmuz ayında açıklanan mali dönem 4. çeyrek sonuçları bu 3 cephede de Microsoft'un hayal kırıklığı yaşadığını ortaya koymuş, Ballmer'ın liderliği sorgulanmaya başlanmıştı. Ballmer'ın emeklilik kararının bu yüzden hisselerde doping etkisi yarattığı konuşulsa da bu etkinin geçici olduğu yorumları yapılıyor

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler