FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faiz oranları uzun süre düşük kalacak!

FED Başkanı Ben Bernanke, işsizlik oranı kayda değer şekilde aşağı gelse bile FED'in kısa vadeli faiz oranlarını yükseltmek için acele etmeyeceğini söyledi.

Faiz oranları uzun süre düşük kalacak!

Bernanke yaptığı konuşmada, FED'in faiz oranlarında ilk artırımın yapılması için işsizlik oranı eşiği olarak yüzde 6.5'i belirlediğini hatırlatarak, bu eşiğe ulaşıldığında FED'in faiz oranlarını yükseltmek için acele içinde olmayacağını vurguladı. Bernanke, "İşsizlik oranı yüzde 6.5 eşiğine ulaştığında faiz oranında otomatik bir artış olmayacak" diye konuştu. Bernanke konuşmasında ayrıca varlık alımları ile faiz artırımları arasında net bir mesafe koydu.

Bernanke, varlık alımlarının ekonomiye ileriye doğru bir miktar ivme kazanması için gerçekleştirildiğini belirtti.
Bernanke konuşmasında ayrıca, ekonominin mali politikaladan kaynaklı ters rüzgarlara karşı koyup koyamadığını söylemek için çok erken olduğunu ve ABD'nin hala ciddi risklerle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Bernanke, FED'in cari çok düşük enflasyon oranından endişe ettiğine vurguladı. Bernanke, enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaşmaması halinde bunun genişlemeci para politikasını sürdürmek için iyi bir neden olacağını da vurguladı.

"DOLAR İYİ İŞ ÇIKARIYOR"
FED Başkanı Ben Bernanke, ABD Doları'nın iyi iş çıkarıyor göründüğünü, FED'in politikalarının ABD'nnin ihracatını artırmaya çalışmadığını söyledi. Bernanke, National Bureau of Economic Research tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, "Dolar, iyi iş çıkarıyor görünüyor ve biz ihracatı hiçbir yere yönlendirmeye çalışmıyoruz" diye konuştu. Bernanke ayrıca, finansal istikrarın aşırı önemli olduğunu ve blunun hiç kimsenin unutmaması gereken bir ders olduğunu vurguladı.

Express


En Çok Aranan Haberler