FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fed ekonomiye destek için yeni genişleyici önlemler açıkladı

Fed, piyasaların sorunsuz bir şekilde işlemesi ve para politikasının etkili geçişkenliğini sağlamak amacıyla hazine tahvili ve konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymet alımı yapacağını duyurdu.

Fed ekonomiye destek için yeni genişleyici önlemler açıkladı

ABD merkez bankası Fed Pazartesi günü, kötü durumdaki ABD ekonomisini desteklemek için, aralarında borçlanma maliyetlerini düşük tutmak için sınırsız tahvil alımı ve özel sektöre ve yerel yönetimlere kredi akışını sağlamak için programlar oluşturmak dahil geniş çaplı ikinci dalga tedbir paketi açıkladı.

HAZİNE TAHVİLİ VE MORTGAGE DESTEKLİ MENKUL KIYMET ALIMI YAPACAK

Fed açıklamasında, "Fed, piyasa işleyişini sorunsuz hale getirmek ve para politikasının daha geniş finansal koşullara ve ekonomiye etkin yansımasını sağlamak için Hazine tahvilleri ve devlet dairelerinin mortgage destekli tahvillerini ihtiyaç duyulan miktarda satın alacaktır ve aynı zamanda devlet dairelerinin ticari mortgage destekli menkul kıymetlerini de alacaktır"" dedi.

Piyasalardaki likiditeyi desteklemeyi amaçlayan Fed, limitsiz miktarda Hazine kağıdı ve Mortgage menkul kıymeti alacağını duyurdu. Fed'in bu haftalık planında 250 milyar dolar tutarında mortgage menkul kıymeti alacak.

'TÜM ARAÇLARI KULLANACAĞIZ'

Yeni hamlesini duyuran Fed'den 'ABD ekonomisini desteklemek için elimizdeki tüm araçları kullanacağız' mesajı da paylaşıldı. Fed açıkladığı son paketle birlikte, tümü birden 300 milyar dolara kadar çıkacak yeni finansman sağlayan programlar oluşturarak çalışanlara, tüketicilere ve işletmelere kredi akışını destekleyecek.

Ameriprise Finansal Hizmetler şirketinde çalışan ekonomist Russell Price, "Bu onların (Fed) ne gerekiyorsa yapacağız dedikleri zaman ki bu da yatırımcılar ve finansal piyasalar için Fed'in gerekli her şeyi ve tüm likiditeyi sağlayacağına işaret ediyor" dedi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler