FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiltere'de büyüme tahmininde düşüş

İstatistik Enstitüsü 2011 yılının son üç ayında İngiltere ekonomisinin daha önce öngörülenden daha fazla küçüleceğini söyleyerek yıllık büyüme tahminlerini de aşağıya çekti.

İngiltere'de 2011 yılının son üç ayı için büyüme tahmini geriye çekildi.

Daha önce Ulusal İstatistik Enstitüsü tarafından yapılan iki tahminde bu dönem İngiltere ekonomisinin, yani Gayri Safi Yurt içi Hasılası'nın yüzde 0,2 oranında küçüleceği kaydedilmişti.

Şimdi küçülmenin daha büyük, yüzde 0,3 oranında olacağı düşünülüyor.

İstatistik Enstitüsü, tahmindeki değişikliğe ulaştırma, iletişim, finans ve hizmet sektörlerinin yol açtığını söylüyor.

2011 yılının tamamı için büyüme rakamı da geriye çekilerek yüzde 0,7'ye indirildi.

Yorumcular hala İngiltere ekonomisinin 2012 yılının ilk üç ayında büyüyeceği fikrinde.

Bu nedenle teknik olarak yeniden durgunluğa girilmesi beklenmiyor.

Bir ekonominin resmen durgunluğa girmiş sayılması için, teknik olarak iki dönem üst üste, yani altı ay boyunca küçülme göstermesi gerekiyor.

Yeni tahminlerin açıklanmasından sonra İngiliz sterlini, 1 Amerikan doları 59 sentle son iki haftanın en düşük seviyesine indi.

Commerzbank'dan iktisatçı Peter Dixon, "Bu ne anlama geliyor? Muhtemelen fazla bir anlamı yok. Sadece 2012'ye biraz daha geriden başlanmış oluyor" diye konuştu.

"Başlangıç noktanız bir yere kadar yıllık ortalama geliri belirliyor, dolayısıyla Bütçe Plan Dairesi'nin belirlediği yüzde 0,8 büyüme hedefini tutturabilmek için daha dik bir yokuş çıkmanız gerekiyor."

Kurum ayrıca İngiltere'de hane başına reel net gelirde de 2011 yılında yüzde 1,2 oranında gerileme olduğunu, bunun 1977 yılından bu yana yaşanan en büyük yıllık düşüş olduğunu bildirdi.

Fakat, İstatistik Enstitüsü bütün tahminleri aşağıya çekmedi. Aynı dönem için yatırım tahminlerinde artış yaptı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler