FİNANS

Moody's'ten iyi haber!

Moody's, Güneydoğu bölgesindeki belirsizliğin giderilmesinin Türkiye'nin kredi notu için pozitif olacağını kaydetti.

Moody's'ten iyi haber!

Moody's tarafından yayınlanan bir raporda Türkiye'nin çözüm sürecini değerlendirmek üzere bir parlamento heyeti oluşturmasının kredi notu açısından farkedilir ölçüde pozitif bir gelişme olduğu ifade edildi. Moody's 30 yıldan bu yana terör örgütü PKK ve Türk devleti arasında devam eden süreci savaş olarak niteledi ve bu sürecin ardından geçen ay yapılan ateşkes açıklamasının pozitif etkileri üzerinde durdu.

Moody's raporu şöyle devam etti:
Ülkenin güney doğusunda uzun süredir devam eden çatışmalar bir siyasi belirsizlik kaynağı olagelmekte ve Türkiye'nin kredi görünümü üzerinde olumsuz etkilere neden olmaktaydı. Daha önceki barış denemeleri başarısızlıklarla sonuçlandı. Şimdiki ateşkes süreci ve hazırlanan parlamento komisyonu barış süreci açısından güçlü bir işaret veriyor ve Ekim ayından bu yana sürecin güç kazandığını gösteriyor.

YATIRIMCININ GÜVENİ ARTACAK
Barış süreci yatırımcıların güvenini artıracak ve ülkenin güney doğu bölgesini doğrudan yabancı yatırımlar açısından cazip hale getirecektir. Bu durum ise Türkiye'nin dış kırılganlıklarını süşürerek ekonomik fayda sağlayacaktır. Askeri çatışmalar 1984 yılından bu yana 40 bin kişinin ölümüne neden oldu ve ayrıca uluslararası yatırımcıların Türkiye'nin güney doğu bölgesi'ne yönelik güvenlerini zedeledi. Güneydoğu bölgesi hızla büyümekte olan Orta doğu pazarı örneğin Irak'la ticaret açısından önemli fırsatlar sunuyor. Bu ülkeler ayrıca Türkiye'nin 2007 yılından bu yana ihracatında gerçekleştirdiği artış nedeniyle önemini artırıyor."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler