FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NBA'den 1 milyar dolarlık dev sponsorluk!

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nin (NBA) yeni forma sponsoru rekor bir anlaşma ile Nike oldu.

NBA'den 1 milyar dolarlık dev sponsorluk!

NBA yönetimi Adidas ile 2017 yılında bitecek forma spornsorluğu için, Adidas'ın sektördeki en büyük rakibi Nike ile anlaştı.

2017-2018 sezonundan itibaren geçerli olacak 8 yıllık anlaşma için Nike, NBA yönetimine 1 milyar dolar ödeyecek. Her yıl 125 milyon dolar forma sponsorluğu geliri elde edecek olan NBA yönetimi için bu anlaşma bir önceki sözleşmeye göre yıllık gelirlerini yüzde 245 artırması anlamına geliyor.

ADİDAS SÖZLEŞMEYİ YENİLEMEK İSTEMEDİ

2006 yılından bu yana NBA'in forma sponsoru olan Adidas, geçtiğimiz mart ayında NBA yönetimi ile olan sponsorluk sözleşmesini yenilemeyi düşünmediklerini açıklamıştı. Adidas yeni stratejisi gereği bireysel sponsorluk anlaşmaları ve yeni ürün geliştirme için daha fazla bütçe ayırmayı amaçladığı için böyle bir karara vardığı ifade edildi.

NIKE LOGOSU FORMADA YER ALACAK

NBA Başkanı Adam Silver yaptığı açıklamada “Nike ile yaptığımız bu anlaşma bize global pazarlama açısında yeni bir hava katacak. Nike bizim forma sponsorumuz olarak forma ve saha içi ürünlerinde kullanacağı en son teknoloji ile bizim oyunu dünya çapında büyütme çalışmalarımızda etkili olacaktır.” ifadelerini kullandı.

NBA’nin daha önceki sponsorları Reebok ve Adidas’ın aksine Nike’ın logosu formaların üzerinde yer alacak.

[**

**](https://finans.mynet.com/haber/detay/haber-analiz/parasini-ona-yatiran-bin-pisman/101598)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler