FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O bir dahi! 19 yıl önce ne dediyse öyle oldu

2011 yılında hayatını kaybeden Apple'ın kurucusu ve bilgisayar endüstrisinin en önemli önderlerinden olan Steve Jobs, geleceği görme yeteneğini bir kez daha ispatladı.

O bir dahi! 19 yıl önce ne dediyse öyle oldu

MYNET EKONOMİ SERVİSİ

Bussiness Insider'da bugün yer alan bir haberde Steve Jobs'un 1996 yılında yaptığı bir röportaja yer verildi. ABD'de yayınlanan önemli dergilerden biri olan Wired'a 1996 yılında konuşan Jobs, internetin daha da gelişmesi sonucunda tüm dünyayı saran bu ağda en önemli unsurun satış olacağı iddiasında bulunmuştu. Jobs o röportajında öyle öngörülerde bulunmuştu ki adeta geleceği yazmıştı.

DİPLOMALARI YOK AMA DÜNYAYI DEĞİŞTİRDİLER

TÜM DEVLERİN AKLINDA BİR TEK O VAR: SATIŞ

Evet Steve Jobs haklıydı, artık bugün geldiğimiz noktada Google, Facebook, Twitter, Pinterest gibi internet dünyasının en önemli olyuncuları haline gelen şirketlerin üzerinde çalıştıkları yeni teknolojilerin tamamı satış üzerine... İnternetin gelişiminde önemli rol oynayan, kullanıcıların internet ile olan bağlarını geliştrien bu şirketler insanların internet kullanarak ürünler satın alabilmesinin yollarını araştırıyor.

[

****](https://finans.mynet.com/haber/detay/haber-analiz/is-dunyasini-anlatan-45-efsane-film/101246)

JOBS: GELECEKTE İNSANLAR MAĞAZALARDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYACAK

Geçtiğimiz hafta Google'ın arama sonuçlarına satın alma butonu eklemesi bu çalışmaların bir sonucudur.

Peki Jobs, Wired dergisine verdiği roportajda ne demişti. Roportajın o bölümünü hatırlayalım:

Wired: İnternet ve bilgisayar dünyasında ne gibi fırsarlar var?
Steve Jobs: İnternetten en çok faydalanan kimler olacak? En çok kazanan kim olacak?
W: Bir şeylere sahip olan insanlar...
SJ: Satış!
W: Yayıncılık ile ilgili bir satıştan mı bahsediyorsunuz?
SJ: İnternette bir şeyler yayınlamaktan daha da ötesinden bahsediyorum. Bir tür ticaret. Gelecekte insanlar bir şeyler almak için mağazalara gitmeyi bırakacaklar. Tüm ihtiyaçlarını internet üzerinden kaşılamaya çalışacaklar.
W: İnternet bu konuda yeterince demokratik olabiliecek mi?
SJ: İnternet bu iş için inanılmaz demokratik bir yer. İnternet dünyası küçük şirketlerin büyük şirketlerle boy ölçüşebildiği, büyük şirketler kadar ulaşılabilir olduğu bir yer. Çünkü büyük şirketler dağıtım kanalları için milyarlarca dolar yatırım yapabilirken, küçük şirketler için bu dezavantajı internet ortadan kaldıracak.
SJ: İnternet dünyayı değiştirecek, önümüzdeki 10 yıl değil belki ama sonrası için internet dünyamızı genişletecek.

İnternet şu anda herkesi ilgilendirmiyor. Eğer bu ülkedeki mal ve hizmetlerin yüzde 10'u internet üzerinde geçmeye başlarsa internet o zaman bir fenomen olacak. Ve zaman geçtikçe bu yüzde 10 daha da artacak. Ve bir gün geldiğinde ekonominin en büyük parçalarından bri haline gelecek.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler