FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar kritik veriyi bekliyor

Küresel piyasalar ABD'nin ilk faiz artışının zamanlamasına ilişkin ipucu verebilecek ABD tarım dışı istihdam verisini bekliyor.

Piyasalar kritik veriyi bekliyor

Fed'in faiz artırımı takvimi ile ilgili en kritik verilerden birisi olan ABD tarım dışı istihdam TSİ 15:30'da açıklanacak. Piyasada beklenti tarım dışı istihdamın 225 bin düzeyinde artacağı yönünde.

Analistlere göre; "beklentinin üzerinde güçlü bir veri ile karşılaşılmasıyla dolar endeksi yükselebilir ve dolar diğer para birimlerine karşı değer kazanabilir. Bu durumda, dolar algısı global piyasada güçlenebileceği gibi EUR/USD paritesi üzerinde önemli derecede aşağı yönlü baskı yaratabilir. Aksi durumda ise, 200K altında bir veri gelmesi Fed'in kritik zamanlaması açısından dengeleri bozabilir."

Öncesinde ise Euro/Dolar 1.1250 seviyesinde işlem görüyor.

Dün 2.7061'e kadar yükseldikten sonra düşük hacimde sert gerileyerek günü 2.66'nın hemen altında tamamlayan Dolar/TL bugün de 2.66 seviyelerinde işlem görüyor. Güne 3 liranın üzerinde başlayan Euro 2.9975 seviyesinde.

Güne küresel piyasalara bağlı olarak düşüşle başlayan BIST 100 endeksi, gördüğü en düşük 81.983,44 puan seviyesinden gelen tepki alımlarıyla 83.000 puan sınırına kadar yükseldi. İlk seans 101 puan artışla 82.600 puandan kapandı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler