FİNANS

Ünlü yönetmen insanlığı robotlar konusunda uyardı

Bugüne kadar Titanik, Avatar, Aliens ve Terminatör gibi birçok başarılı projeye imza atan James Cameron insanlığı robotlar konusunda uyardı. İşsizliğin ana sebebi olarak otomasyonu gösterdi

Ünlü yönetmen insanlığı robotlar konusunda uyardı

Terminatör film serisinin de yönetmenliğini üstlenmiş olan ünlü isim robotların yaşadığımız dünyada söz sahibi olmasının ekonomi için büyük risk oluşturacağını düşündüğünü söyledi.

James Cameron yaptığı açıklamada günümüzde robotların yaratacağı tehlikenin terminatörün yapıldığı tarih olan 1984 yılından daha geçerli olduğunu ifade etti. Cameron şu anda otomasyon nedeniyle insanların işini kaybetmekle yüz yüze olduğunu belirtti. Cameron’ın gelecek betimlemesi olan Terminatör filminde de makinalar toplumu daha ileri götürmeleri umuduyla insanlar tarafından geliştiriliyorlar. Ancak böyle bir geliştirme beklenmedik sonuçlara yol açıyor.

Geçtiğimiz ABD seçimlerinde işten çıkarma maddesi seçim sürecinde en çok tartışılan konulardan biri olmuştu. Başkan Donald Trump piyasadaki çalışanların elverişsiz durumu için küreselleşmeyi ve göçmenleri suçlamıştı.

Cameron, işten çıkarma oranlarının bu denli yükselmesinde Trump’ın aksine otomasyonun sorumlu olduğunu düşünüyor. Birçok ekonomistte Cameron’la aynı görüşe sahip.

Cameron bu konu hakkındaki görüşlerini şu sözlerle açıklıyor: “ Herkes ‘yabancılar bizim işimizi aldı’ diyor. Tahmin edin çocuklar, yabancılar değil robotlar işinizi aldı.” Cameron aynı zamanda “önemli bir tehdit” olarak tanımladığı yapay zekanın yükselişine de dikkat çekiyor.Finance Yahoo

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler