FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

10 bin TL'lik ihtiyaç kredisine nasıl başvuru yapılır? İşte başvuru şartları ve geri ödeme koşulları

Koronavirüsün ekonomik etkilerine karşı alınan önemler kapsamında Ziraat Bankası, Halk Bank ve Vakıf Bank ihtiyaç sahiplerine 10 bin TL'lik bir kredi paketi sağlayacak. Peki Temel İhtiyaç desteği adı verilen 10 bin TL'lik kredinin başvuru şartları ile geri ödeme koşulları nedir?

10 bin TL'lik ihtiyaç kredisine nasıl başvuru yapılır? İşte başvuru şartları ve geri ödeme koşulları

Koronavirüs ile ekonomik mücadelenin bir parçası olarak yeni bir adım atıldı ve kamu bankaları iş birliği ile Temel İhtiyaç Desteği açıklandı. Ekonomik sıkıntılarla mücadele için kamu bankaları ihtiyaç sahiplerine maksimum 10 bin TL kredi verecek. Peki Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank'ın vereceği 10 bin TL'lik krediye kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir ve nasıl başvurulur? Kredinin geri ödeme koşuılları nasıl? İşte 10 bin TL'Lik kredi ile ilgili detaylar...

TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ NEDİR?

Orta ve düşük gelir grubunda yer alan kesimlerin gıda harcamaları, kira, elektrik, su, doğalgaz faturaları gibi ödemelerinin karşılanabilmesi için geliştirişmiş bir kredi uygulamasıdır.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Aylık hane halkı geliri 5000 TL ve altında olan ücretliler, asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek mensupları ve diğer orta ve düşük gelir grubunda yer alanlar.

GERİ ÖDEMELER NASIL?

  • 10 bin TL için: İlk 6 ay ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca her ay 376 TL
  • 7 bin 500 TL için ilk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca her ay 282 TL
  • 5 bin TL için ilk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca her ay 188 TL

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL ALINACAK?

Müşteriler, Ziraat Bankası, Halkbank ya da VakıfBank'tan yalnızca birine başvuru yapabilecek. Başvurular, 1 Nisan'dan itibaren kabul edilecek.

Alınan sağlık tedbirleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak bankaların mobil uygulamaları veya internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerekiyor. Bankalarca başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup müşteriler kredi tutarını ATM'lerden çekebilecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler