FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'10 dakikada kimler zengin oldu?'

Dün AK Parti ve MHP arasındaki koalisyon görüşmesini takip eden piyasa hareketli bir gün geçirdi.

'10 dakikada kimler zengin oldu?'

Bankalararası piyasada dolar/TL gün içinde 2,8614'e kadar yükselmişti. Bakan Faruk Çelik'in Davutoğlu-Bahçeli görüşmesine ilişkin 'güzel açıklama yapılacak' ifadesini kullanmasıyla dolar 2,8430'a inmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP lideri Devlet Bahçeli ile 2,5 saat süren görüşmenin ardından koalisyon zemini olmadığını açıklamasıyla kur 2,8680'e çıkarak rekorunu tazeledi.

“BU BİR EKONOMİK MANİPÜLASYONDUR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, MHP ile AKP arasındaki koalisyon heyetinde yer alan ve Bakan Faruk Çelik’in Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon açıklamasından önce, “Başbakan çok güzel açıklama yapacak” sözlerinin ekonomik manipülasyon olduğunu söyledi. Öztrak, “Birilerinin kasasına bayağı bir güzellik yapmış” ifadelerini kullandı.

Öztrak, Twitter hesabından Faruk Çelik’in açıklamalarından önce ve sonrasına ilişkin İstanbul borsasına ait rakamları paylaştı. Öztrak, Çelik’in Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarından önce, “Başbakan çok güzel açıklama yapacak” sözlerine dikkat çekerek, “BIST endeksi saat 17.16'da 76573 iken; açıklamayla 17.19'da 77542'ye sıçradı. Birileri 3 dakikada %1,2 kar yazdı” dedi.

“KİMLER, NE KADAR KAZANDI?”

Öztrak, bu sözlerin ardından, “Faruk Çelik’in verdiği beyanat açıkça manipülasyondur. Bu manipülasyondan kim veya kimler ne kadar kazandı?” ifadelerini takipçileriyle paylaştı.

Öztrak ayrıca şu grafiği paylaştı:

Ekonomi Bakanı'ndan spekülasyon açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci doların değer kazanmasını spekülatif olarak değerlendirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü Ticaret Komitesi toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken şunları söyledi:

Kimse endişe etmesin seçimler ekonomik istikrar için en hijyen çözüm yollarıdır.

Dolar dün en az 6 kez rekor kırdı

Doların değer kazanması tamamen spekülatif, birilerinin aradaki hareketlerden menfaat sağlamasından başka bir şey değil

Faiz artırılmalı diye ekonomi adına ahkam kesmek Türkiye'ye iyilik değildir.

Sağlıklı bir şekilde seçime gideceğiz, bundan kriz beklemek iyi niyetli değildir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler