FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

10 bin TL kredi sonuçları bir bir açıklanıyor! Size de çıkmış olabilir... Kontrol edin!

Salgından ekonomik olarak etkilenen pek çok vatandaş, finansal destek için bankaların kapısını çaldı. Hal böyle olunca bankalar da vatandaşlara can suyu olmak için ekonomik destek paketlerini açıklamaya başladı. Bu desteklerden birisi olan temel ihtiyaç kredisi için başvurular hala devam ediyor. Temel ihtiyaç kredisi başvuru süreci hakkında bilmeniz gerekenler sizin için derlendi.

10 bin TL kredi sonuçları bir bir açıklanıyor! Size de çıkmış olabilir... Kontrol edin!

Temel ihtiyaç kredisine başvurmak oldukça basit. Kamu bankaları olan; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın web siteleri üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz. Eğer değerlendirme süreciniz olumlu sonuçlanırsa talep ettiğiniz miktardaki krediyi kullanabilirsiniz. Bu süreç hakkında merak edilen ve bilinmesi gereken detaylara göz atalım.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ NEDİR?

Temel ihtiyaç kredisi, kamu bankalarının koronavirüs sebebiyle düşük faizli olarak verdikleri kredi paketidir. Temel ihtiyaç kredisine orta ve dar gelirli aileler başvurabilir. Bu paket kapsamında başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşlar; 0.49 faiz oranıyla, 6 ay geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli ve 10 bin TL'ye kadar kredi imkanına sahip olurlar. Temel ihtiyaç kredisine, kamu bankalarının yalnızca birisinden başvuru yapılabilir. Aynı hane içerisindeki bireylerden de yalnızca birisinin başvurusu geçerli sayılır.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİNE NASIL BAŞVURULUR?

Temel ihtiyaç kredisine başvuru yapmak için bölüm sonundaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

  • Zirat Bankası Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi'ne başvurmak için, ilgili siteye kişisel bilgilerinizi girdikten sonra GÖNDER butonuna tıklayın. Telefonunuza gelen SMS doğrulama kodunu da girdikten sonra başvurunuz gönderilir.
  • -Vakıfbank Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi'ne başvurmak için Vakıfbank'ın bireysel müşterisi olmanız gerekir. İlgili siteye girdikten sonra müşteri bilgilerinizi ve ardından gelir ve çalışma bilgilerinizi yazın. Bu aşamalardan sonra başvurunuz değerlendirilmeye alınır.

-Halkbank Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi'ne hane geliri 5 bin TL ve altında olanlar, asgari ücretli çalışanlar, emekliler ve serbest meslek mensubu olan müşteriler faydalanabilir. Bu şartları yerine getiriyorsanız bilgilerinizi ilgili siteye girin ve başvurunuzu tamamlayın.,

Ziraat Bankası Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi başvuru ekranı için TIKLAYINIZ.

Vakıfbank Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi başvuru ekranı için .

Halkbank Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi başvuru ekranı için TIKLAYINIZ.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Temel ihtiyaç kredisi başvuru sonucunuzu sorgulamak için bölüm sonundaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Başvurularınız, ilgili bankalara ulaştıktan sonra inceleme sürecine alınır. Bu inceleme sürecinin kesin bir tarihi yoktur. İnceleme sonunda başvurunuz olumlu sonuçlanırsa vermiş olduğunuz iletişim bilgileri üzerinden haberdar edilirsiniz. Başvuru süreciniz devam ederken temel ihtiyaç kredisi durumunuzu kontrol etmeniz mümkün. Mobil bankacılığı kullanarak ya da web siteleri üzerinden başvuru sorgulama yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi sorgulama ekranı için TIKLAYINIZ.

Vakıfbank Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi sorgulama ekranı için TIKLAYINIZ.

ONAYLI KREDİMİ NASIL KULLANIRIM?

  • Ziraat Bankası'ndan onaylanmış ihtiyaç kredinizi Ziraat Bankkart'ınız ile ATM üzerinden çekebilirsiniz. Mobil bankacılık kullanıyorsanız Başvurular > Başvuru Takip > Ürün Başvuruları adımlarını izleyerek kredinizi kullanabilirsiniz.
  • Vakıfbank'tan onaylanmış ihtiyaç kredinizi ATM üzerinden kartınızla ya da kartsız işlemler aracılığıyla QR kod kullanarak çekebilirsiniz. Mobil bankacılık üzerinden ise Başvurular > İhtiyaç Kredisi Başvurusu seçeneklerine dokunup 6 Ay Ödemesiz Dönemli Destek Kredisi adımlarınızı izleyebilirsiniz.
  • Halkbank'tan onaylanmış ihtiyaç kredinizi Bank24'lerde yer alan Para Çekme menüsü üzerinden kullanabilirsiniz. Halkbank mobil şubeden ise Krediler > Yeni Kredi Başvurusu ve Sorgulama > Başvurularım seçeneklerini izleyebilirsiniz.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler