FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016 sonuna kadar elektrik zammı olmayacak

Tüketicileri rahatlatan haber sonunda geldi, 2016 yılının sonuna kadar elektrik zammı yapılmayacak.

2016 sonuna kadar elektrik zammı olmayacak

2016 yılının başında elektriğe yapılan büyük zamdan sonra tüketiciler yıl içerisinde yeniden elektrik zammı olup olmayacağını merak ediyor. Bu konuda tüketicileri ferahlatan açıklama sonunda geldi. Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (TETAŞ), enerji girdi maliyetlerinin düşmesi nedeniyle yılın ikinci çeyreğinden itibaren elektrik dağıtım şirketlerine yüzde 8’e yakın oranda indirim yaptı.

Bu durum tüketicilerin ceplerini rahatlatacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) İcra Kurulu Başkanı İsmail Ergüneş, “Gaz fiyatındaki düşüş bir anlamda yenilenebilir enerjinin yarattığı ek yükün sistem tarafından kompanse edilmesini sağladı ve iyi bir şekilde yönetiliyor. Eğer iyi yönetilmese faturaya yüzde 15 seviyesinde bir baskı olurdu, bu şekilde elektrikte nihai tüketici fiyatına bir zam gelmeden bu yıl kapatılabilir” diye konuştu.

Petrol ve gaz fiyatlarının düşmesiyle tüketicilerin haklı olarak beklentiye girdiğini ifade eden Ergüneş; “Tüketici haklı olarak petrol ve gaz fiyatları düşüyor diyor. Buralarda duracağı beklentisi var. Dünyada ekonomik anlamda petrol fiyat dengesinin olması gerektiğini gösteriyor. Petrol ve gaz fiyatları 70-80 doları bulabilir. Bu da 39-40 dolar olan fiyatın yüzde 100’e yakın artması anlamına geliyor. Fiyat indirimine gitseniz Radikal fiyat artışlarıyla da karşı karşıya kalabilirsiniz” dedi.

Elektrik fiyatlarına zam konusunda nihai tüketicinin rahat olması gerektiğini ifade eden Ergüneş, tarifenin yüzde 25’inden sorumlu olduklarını söyledi. Ergüneş, “Gerisi üzerinde belirleyiciliğimiz yok. Uzun zamandır nihai tarife artmıyor. Serbest tüketicilerde tarifeye göre indirim aldı. Tüketici piyasadaki bolluktan fazlasıyla faydalanıyor” diyerek zam olmayacağının sinyallerini verdi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler