FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2023 yaşlı aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığı yüzde kaç zamlanacak?

Yaşlı aylığının 2023 yılında yüzde kaç yükseleceği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asgari ücretin açıklanmasıyla merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında “Açıklayacağımız rakam ülkemizin genel ekonomik ve sosyal görünümüyle de uyumludur.” ifadelerini kullandı. 2023 asgari ücret belli oldu. Peki yaşlı aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığı yüzde kaç zamlanacak?

2023 yaşlı aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığı yüzde kaç zamlanacak?

Yaşlı aylığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan düzenli destek ödemeleri arasında bulunuyor. Sene sonunun yaklaşmasıyla birlikte gözler yeni zamlı maaşlara, ödeneklere çevrilmişken, asgari ücretin de açıklanmasıyla yaşlı aylığı araştırmaları hız kazandı. Peki yaşlı aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığı yüzde kaç zamlanacak? İşte merak edilenler...

2023 yaşlı aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığı yüzde kaç zamlanacak? 2023 asgari ücret açıklandı

ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI!

Basın açıklamasında, “Açıklayacağımız rakam ülkemizin genel ekonomik ve sosyal görünümüyle de uyumludur.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin 2023 için 8 bin 500 TL olacağını duyurdu.

YAŞLI AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

65 yaş aylığı üç aylık periyotlarla veriliyor. En son temmuz ayında artan yaşlı aylığı 1.684 TL’ye yükselmişti. Asgari ücrete gelen yüzde 55'lik zammın yaşlı aylığına da gelmesi durumunda yaşlı aylığının 2 bin 610 TL olması bekleniyor.

2023 yaşlı aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığı yüzde kaç zamlanacak? 2023 asgari ücret açıklandı

Yaşlılık maaşı üç ayda bir yatar ve mart, haziran, eylül ve aralık olmak üzere senede 4 defa ödenir.

YAŞLILIK MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Yaşlılık maaşı sorgulaması ALO 144 üzerinden telefon ile yapılır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler