FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2024 ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI AÇIKLAMALARI! Asgari ücret ne kadar oldu, kaç TL? İşte asgari ücret son dakika duyurusu

Yeni asgari ücret için milyonların beklediği rakam ve tarihle ilgili araştırmalar hız kazandı. Asgari ücret 2024 Ocak ayı itibarıyla geçerli olacak ve belirlenen rakam 7 milyon vatandaşı doğrudan toplumun genelini ise dolaylı yoldan etkileyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu Külliye'ye davet etti. Peki, 2024 Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL?

2024 ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI AÇIKLAMALARI! Asgari ücret ne kadar oldu, kaç TL? İşte asgari ücret son dakika duyurusu

Asgari ücret 2024 ocak ayı itibarıyla yükselecek. Asgari ücret 3. toplantı sonucu merak konusu olurken milyonlarca vatandaş arama motorlarında konuya dair yaptıkları sorgulamalara hız verdi. İlk toplantı 11 Aralık'ta ikinci toplantı ise 18 Aralık'ta gerçekleştirilmişti fakat görüşmelerde rakam dile getirilmemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu Külliye'ye davet etti. Kritik toplantının ardından yeni asgari ücret %49 zam ile 17 Bin 2 TL olarak belirlendi.

ASGARİ ÜCRET 2024

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu Külliye'ye davet etti. Asgari ücret toplantısı bugün 16:30'da gerçekleştirildi.

P2

ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLDU?

2024 Asgari Ücrete % 49 zam yapıldı.

7

ASGARİ ÜCRET NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçi işveren ve Bakanı Beştepe'ye davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nde işçi ve işverenle yapmış olduğu görüşme sona erdi. Kritik görüşmenin ardından Bakan Işıkhan saat 19.30'da Bakanlıkta yaptığı açıklama ile Asgari Ücret 2024 rakamlarını açıkladı.

Bakan Işıkhan, "1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Asgari Ücreti 17 bin 2 lira olarak belirledik" dedi.

Bakan Işıkhan "Bildiğiniz gibi Temmuz ayında net asgari ücret 11 bin 402 lira olmuştu. Şimdi 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş durumdayız. Ülkemize ve milletimize hayırlısı olsun." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET 2024

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücret, işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmektedir.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, her yıl aralık ayında bir araya geliyor. Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler