FİNANS

4-C'lilere kötü haber!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4-C'lilerin durumlarının 1 Ağustos'taki toplu sözleşme masasında görüşüleceğini dile getirdi.

4-C'lilere kötü haber!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4-C’lilerin durumlarının 1 Ağustos’taki toplu sözleşme masasında görüşüleceğini belirterek, “Demokratik yollardan onların haklarının, konumlarının iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yapacağız” dedi. Çelik ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın, kamu kurumları ve yerel yönetimlerde çalışan 96 bin sözleşmelinin kadroya geçirileceğini açıklamasından sonra kurumsal sözleşmelilerin de kadroya geçme imkanının tanınmasının doğru olacağını düşündüklerini söyledi.

72 bin sözleşmelinin kadroya alınması
Çelik, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu kabulünün ardından yaptığı açıklamada, 4/B diye ifade edilen yaklaşık 72 bin sözleşmelinin kadroya alınması yerel yönetimlerde, mahalli idarelerde çalışan 23 bin civarındaki kişinin ve sağlık bakanlığı bünyesindeki 700 sözleşmelinin kadroya alınması şeklinde bir düzenlemenin yapılması için gerekli talimatları verdiklerini ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda bu çerçevede görüşmelerin gerçekleştirilmiş olacağını söyledi. Çelik, şunları ifade etti:

Çalışmalar yapacağız
4/C’lilere kadro yok “Şuanda sayı olarak 23 bin civarındaki 4/C çalışanımızın da kadro taleplerini biz biliyoruz. Ancak, özelleştirmeler devam edeceğine göre, kamu kurumlarında özelleşecek olan kurumlarda, nitelikli personelin kalmama ihtimali dikkate alındığında kadroya alınmaması kararımız var. Ancak bu 4/C’lilerin sorunları ve taleplerini görmemezlikten gelmiyoruz. 1 Ağustos’ta 4/C’liler de bizim toplu sözleşme masamızda olacak ve onların sorunlarını çok daha ayrıntılı bir şekilde ele alacağız. Yapılması gereken iyileştirmeler hangi alanlarda ise onları da birlikte konuşup, demokratik yollardan haklarının, konumlarının iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yapacağız.

3 bin 500 kişi kadro talebinde bulunuyor
TRT’de, Gençlik Spor Müdürlüğünde ve bazı kurumlarda çalışan kurumsal sözleşmelilerin isteğe bağlı olarak iki aylık bir süre içerisinde kadroya geçme talepleri olursa bu imkanın onlara sağlanmasıyla ilgili gelen talepler çerçevesinde bu imkanın tanınmasının doğru olacağını düşünüyoruz. Bazı nitelikli, özellikli personel var. Bunlar üst düzey ücret almaktadırlar. Bunların bir geçiş talepleri yok. Onun için biz ilk etapta ‘kurumsal sözleşmelileri dahil etmeyelim’ dedik ama baktığınızda, 3 bin 500 kişiden oluşan bu kurumsal sözleşmeli sayısında ücret farklılığı olmayan ve kadro talebinde bulunan kesimler var. Bunların kadroya geçişte kendilerinin talebi olursa ki bir çoğunun talebi olmayacak, iki ay içinde kadroya geçişleri ile ilgili bir irade var. Şu anda bunu Plan Bütçe Komisyonu’nda önergelerle netleştirmiş olacağız.”

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler