FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5000 TL çalışan emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? 5000 TL çalışan emekli ikramiyesi Resmi Gazete'de yayımlandı mı?

5000 TL çalışan emekli ikramiyesi ödeme tarihlerim vatandaşlar tarafından merak edildi. 5000 TL çalışan emekli ikramiyesi içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmanın Resmi Gazete'de yer alıp almadığını öğrenmek isteyenler ise arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. İşte, çalışan emekliye ikramiyede son durum...

5000 TL çalışan emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? 5000 TL çalışan emekli ikramiyesi Resmi Gazete'de yayımlandı mı?

5000 TL çalışan emekli ikramiyesinin ne zaman yatacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bilindiğim üzere SSK ve BAĞKUR emeklileri Cumhuriyetin 100 yılı münasebetiyle verilen ikramiyelerini almıştı fakat bu durumdan çalışan emekliler faydalanamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası konuya ilişkin çalışma başlatıldı. Peki, 5000 TL çalışan emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 5000 TL alışan emeklilere ikramiye Resmi Gazete'de yayımlandı mı?

P0

5000 TL ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemeyi de içeren kanun teklifinin, yılbaşından önce yasalaşması planlanıyor.

TBMM Genel Kurulu, bütçe görüşmelerinin 25 Aralık'ta tamamlanmasının ardından mesaisine ara vermeden devam edecek.

İKRAMİYE

ÇKS'YE KAYITLI OLAN ÇİFTÇİLER 5000 TL İKRAMİYESİNDEN FAYDALANACAK MI?

5000 TL emekli ikramiyesinden çalışan emekliler, ikramiye düzenlemesi kapsamına alınmamıştı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak" dedi.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5000 TL İÇİN TARİH NETLEŞTİ

Bütçe maratonunun 25 Aralık'ta tamamlanacağı Genel Kurulda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

Genel Kurul, bütçe görüşmelerinden önce 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin diğer maddelerini ele alacak. Teklif, çalışan emeklilere de 5 bin lira ödenmesine yönelik düzenlemeyi de içeriyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler