FİNANS

650 milyon euro kanalizasyona gitti

Türkiye'de yılda 350 bin ton yağ kanalizasyona gidiyor. Bu savurganlığın maliyeti 650 milyon euro

650 milyon euro kanalizasyona gitti

Bu hesaplamayı dünyanın 40'tan fazla ülkesinde su yönetimi hizmeti veren Alman Aco firması yaptı. Akşam Gazetesininn haberine göre, Avrupa'da büyük binaların yanı sıra evlerden de yağların toplandığını belirten Aco Türkiye Genel Müdürü Ertan Özatay, "Avrupa'da yağların konutlar dahil olmak üzere yüzde 90'ı toplanıyor. Biz de ise maalesef bu rakam yüzde 2 düzeyinde" dedi. Arıtmadan kanalizasyona dökülen 1 litre yağın sisteme zararı yaklaşık 0,44 euro. Çevreyi bir kenara bırakarak söylersek kanalizasyona karışan yağlar boruların, tesisatın ömrünü azaltıyor" dedi.

Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde yaşanan sel baskınını örnek veren Özatay, Samsun'daki ölümlere dikkat çekerek şöyle devam etti: Samsun'da TOKİ konutlarındaki kot altındaki evleri su bastı insanlar öldü. TOKİ'nin yaptığı konutların çoğunda su yönetimi sistemini eksik.
3. HAVALİMANININ YERİ SORUN ÇIKARABİLİR
SU yönetiminin havalimanları için hayati önem taşıdığını belirten Özatay, "3. havalimanı İstanbul'un en çok yağış alan yerinde. Drenaj sistemine dikkat edilmezse kazalar ve maddi zararlara neden olabilir" dedi.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler