FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Şimşek, 'Süpriz olmasın' diyerek duyurdu: Borsa ve enflasyon mesajı: 'Burası oyun alanı değil'

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finansal okuryazarlığın müfredata eklenmesi için MEB ve SPK ile çalışma başlattıklarını duyurdu. "Vatandaşlarımızın kaynaklarını hibe etmesini değil, sermaye piyasalarına yönlendirmesini tercih ederiz" dedi. Borsanın oyun alanı olmadığını dile getiren Bakan, ayrıca enflasyon için değerlendirmesinde, 'Sürpriz olmasın Mayıs'ta zirveye ulaşacak' ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, 'Süpriz olmasın' diyerek duyurdu: Borsa ve enflasyon mesajı: 'Burası oyun alanı değil'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara'da düzenlenen 'Finansal Okuryazarlık Platformu Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Şimşek, finansal okuryazarlığın müfredata eklenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve Sermaye Piyasaları Kurulu ile çalıştıklarını belirtti.

"BORSA BİR OYUN ALANI DEĞİL"

Vatandaşların kaynaklarını hibe etmeleri yerine sermaye piyasalarına yönlendirmelerinin tercih edildiğini vurgulayan Şimşek, enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesiyle sermaye piyasalarının daha güçlü bir şekilde ön plana çıkacağını ifade etti.

Şimşek, "Borsa bir oyun alanı değil; bilgiye, analize dayalı değerlendirmeler üzerinden kararlar vermemiz lazım. Bilgiye ve analize dayalı değerlendirmeler üzerinden yatırım kararları verilmeli, toplumun bütün kesimleri için finansal okuryazarlık önemli" diye konuştu.

ENFLASYONUN DÜŞECEĞİ TARİHİ SÖYLEDİ

Şimşek, enflasyonun yıllık bazda Mayıs ayında zirveye ulaşacağını ancak yaz aylarından itibaren hızlı bir şekilde gerileyeceğini ve aylık enflasyonun hedeflerle uyumlu hale geleceğini söyledi. "Sürpriz olmasın enflasyon yıllık bazda mayıs ayında zirveye ulaşacak" dedi.


Express


En Çok Aranan Haberler