FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD enflasyon verileri açıklandı! ABD enflasyon mart ayı oranları ne oldu? Piyasaların gözü bu haberde!

Altın fiyatları üzerinde belirleyici olan ABD Mart ayı enflasyonu açıklandı. Amerika Birleşik Devletleri enflasyon oranları ve FED tutanakları için geri sayım sona erdi. Çok sayıda vatandaş internette konuya dair araştırma yapıyor. Peki, ABD enflasyon verisi açıklandı mı? ABD enflasyon verisi ne zaman açıklanacak, saat kaçta?

ABD enflasyon verileri açıklandı! ABD enflasyon mart ayı oranları ne oldu? Piyasaların gözü bu haberde!

ABD enflasyon verileri bugün (12 Nisan 2023 Çarşamba) açıklandı. ABD enflasyon verileri faiz oranlarının yakın vadedeki seyrine ilişkin ipuçları için yatırımcılar tarafından mercek altına alındı. Mart ayı ABD enflasyon verileri FED'e yön verecek. Konuya ilişkin ayrıntılara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ABD ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

ABD enflasyon verileri bugün saat 15.30'da açıklandı. ABD'de enflasyon mart ayında yüzde 0,1'le beklentilerin altında arttı. Yıllık enflasyon yüzde 5'e geriledi.

ezgif.com-gif-maker (52)

Yıllık bazda son 8 aydır enflasyon aşağı yönlü bir trend vardı. Açıklanan son veriye göre ülkede TÜFE yıllık bazda yüzde 5 oldu. ABD yıllık çekirdek enflasyon beklentileri paralel olarak hafif bir yükselişle yüzde 5,6 oranında gerçekleşirken, aylık bazda ise yükseliş yüzde yüzde 0,4 olarak gerçekleşti.

ABD ENFLASYON VERİSİ BEKLENTİLERİ NE YÖNDE?

ABD'de Mart ayında enflasyonun güçlü kalmaya devam ettiğini göstermesi bekleniyor.

Konuya dair tahminlere göre özellikle çekirdek enflasyon rakamları sancıyı gösterecek.

Şubat ayında yüzde 0,5 artan çekirdek fiyatların, Mart ayında yüzde 0,4 arttığı tahmin ediliyor. Bu tahmin tutarsa fiyatların hızlı arttığı Eylül-Şubat dönemi ortalaması yakalanmış olacak. Çekirdek enflasyonda yıllık artışın Mart ayında yüzde 5,6 olduğu, manşet enflasyonun ise yüzde 5,1 seviyesinde gerçekleştiği düşünülüyor. Manşet enflasyon beklentilere paralel geldiği takdirde son 2 yılın en düşük enflasyonu olacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler