FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA ABD ENFLASYON verileri açıklandı! ABD Şubat 2023 enflasyon oranı ne oldu?

2023 Şubat ayı ABD enflasyon verileri hakkında araştırmalar hız kazandı. ABD’de şubat enflasyon oranı küresel piyasalardaki yatırımcılar tarafından merak ediliyordu. Son olarak ocak ayında aylık yüzde 0,5 yıllık ise 6,4 olarak açıklanan TÜFE sonrası gözler şubat ayı verilerine çevrilmiş durumdaydı. Heyecanla beklenen veriler az önce açıklandı. İşte 2023 Şubat ayı ABD enflasyon rakamları...

SON DAKİKA ABD ENFLASYON verileri açıklandı!  ABD Şubat 2023 enflasyon oranı ne oldu?

ABD enflasyon verileri için geri sayım sona erdi. Piyasaları yakından takip eden yatırımcıların gündeminde olan ABD enflasyon verisi açıklandı. ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), şubatta aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 6 artarak piyasa beklentilerine paralel gerçekleşti.

ABD ENFLASYON VERİSİ AÇIKLANDI!

Heyecanla beklenen ABD enflasyon verileri açıklandı. ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), şubatta aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 6 artarak piyasa beklentilerine paralel gerçekleşti.

ABD enflasyon 2

ANALİSTLERİN ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

Analistler, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) şubatta yıllık bazda yüzde 6 artmasının öngörüldüğünü kaydederek, beklentilerden sapmaların piyasalarda oynaklığı artırabileceğini ifade etti.

Emtia fiyatları da söz konusu dalgalanmalarla karışık bir seyir izlerken, dün altının ons fiyatı yüzde 2,5 artışla 1.913 dolardan kapanmasının ardından bugün yüzde 0,6 azalışla 1.902 dolarda dengelendi.

Brent petrolün varil fiyatı ise dün yüzde 2,4 değer kaybetmesinin ardından şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 1 altında 79,6 dolardan işlem görüyor.

ABD enflasyon 3

ABD OCAK AYI ENFLASYON VERİLERİ NASILDI?

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ocakta aylık yüzde 0,5 ve yıllık yüzde 6,4 arttı.

Enfasyonun ocakta yüzde 0,5 artması, yıllık enflasyonun yüzde 6,2 olması bekleniyordu.

Ülkede çekirdek TÜFE ocakta beklentilere paralel yüzde 0,4 artarken, yıllık bazda yüzde 5,6 artış kaydetti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler