FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 5 bin ve 10 bin lira ödünç para! 2020 ödünç para yardımı kapsamı nedir?

Ödünç para yardımı uygulaması Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirildi. Ödünç para desteği kooperatif sistemine benzer olarak ilerliyor ve bu destek ile maddi açıdan zorluk çeken vatandaşlara temel ihtiyaçlarını sağlamaları için yardım sağlanıyor. Ödünç para yardımından yararlanmak için bazı şartların sağlanması gerekiyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 5 bin ve 10 bin lira ödünç para! 2020 ödünç para yardımı kapsamı nedir?

Uzun zaman önce yürürlükten kaldırılan ödünç para desteği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeniden aktif hale getirildi. Koronavirüs salgınının ekonomide yarattığı olumsuz etki nedeniyle söz konusu destek, vatandaşların gündeminde yer aldı. Ödünç para yardımı ile şartları taşıyan vatandaşlara 5 bin ve 10 bin lira yardım sağlanıyor. Diğer yardımlardan farklı olarak bu para, geri ödenmek suretiyle veriliyor. İşte detaylar...

ÖDÜNÇ PARA YARDIMI NEDİR? ÖDÜNÇ PARA YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Ödünç para yardımları ikraz olarak da isimlendirilir. Ödünç para yardımının kapsamında ihtiyaç sahiplerinin anlık ve ani ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amaçlanıyor. Ödünç para yardımı şartlarına uygun olan ve başvurusu kabul edilen kişilerden aldıkları yardım bedelini belirlenen ödeme planı çerçevesinde geri ödemeleri beklenir. Ödeme sırasında kişilere faiz ya da işletme bedeli gibi ekstra masraflar çıkartılmaz. Kişiler yalnızca ana para bedelini öderler. Ödünç para yardımı şartları ilgili bakanlık tarafından belirlenmiştir:

  • Başvurusunu iletecek kişinin banka veya herhangi bir bakanlığa borcu bulunmaması,
  • Ödünç para başvuru formundaki bilgilerin doğru ve eksiksiz verilmesi,
  • Başvurusunu ileten bireylerin iş arkadaşlarından en az 2 kefil gösterilmesi,
  • Daha öncesinde ödünç para yardımından yararlanılmamış olması,
  • Ödeme tablosunda belirtilen taksitlendirme planına uygun hareket edilmesi gerekir.

ÖDÜNÇ PARA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ödünç para yardımının kapsamının araştırılmasından sonra ihtiyaç sahibi kişiler 'ödünç para yardımı başvurusu nereden yapılır?' sorusunun cevabını merak etmeye başladı.Ödünç para yardımı başvuruları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden gerçekleştirilir. Kişiler çevrimiçi yöntemleri kullanarak ya da şahsen başvurularını iletebilirler.

ÖDÜNÇ PARA YARDIMI ÖDEME TABLOSU

ödeme tablosu

Ödünç para başvurusu kabul edilenler ödeme planına uygun olarak hareket etmek zorundadır. Ödünç para alan kişilerden her ay düzenli olarak geri ödeme yapması gerekir. ‘Ödünç para geri ödenmezse ne olur’ sorusunun cevabı ise cezai işlerm olarak karşımıza çıkar. Hiçbir gerekçesi olmadan ödeme dönemini aksatan kişiler hakkında cezai işlem başlatılır ve ilgili kuruma bağlı sistem üzerinden çıkartılabilir.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler