FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akaryakıta indirim sinyalleri! 6 haftanın en düşük seviyesine geriledi (29 Temmuz Pazartesi güncel benzin-motorin fiyatı)

Başta benzin ve motorin olmak üzere akaryakıt fiyatları bugün de milyonlarca araç sahibinin gündeminde yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde mazot fiyatı için yapılan indirimin ardından bugün kritik bir gelişme yaşandı. Petrol fiyatları 6 haftanın en dip seviyesini gördü. Peki benzine motorine indirim zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları ne? İşte il il benzin-mazot fiyatı...

Akaryakıta indirim sinyalleri! 6 haftanın en düşük seviyesine geriledi (29 Temmuz Pazartesi güncel benzin-motorin fiyatı)

Geçtiğimiz günlerde akaryakıta yapılan indirimin ardından araç sahiplerini sevindiren bir gelişme yaşandı. Petrol fiyatları bu haftaki OPEC+ toplantısından önce, Çin'in olumlu ekonomik verilerinin talep konusundaki endişeleri hafifletmesine yardımcı olmasıyla altı haftanın en düşük seviyesine yakın seyretti. Brent petrol Cuma günü yüzde 1,5 düşüşle üçüncü haftalık düşüşünü kaydettikten sonra varil başına 81 doların üzerine çıktı ve ABD ham petrolü 77 dolara yaklaştı.

iStock-612638094

MOTORİNE İNDİRİM GELMİŞTİ

ÖTV zammı sonrası 45 TL seviyelerine yükselen benzin ve motorin (mazot) fiyatı araç sahiplerini zorlamıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde mazot litre fiyatı için 1 lira 47 kuruş indirim yapılmıştı. Mazotun litresi 43 lira seviyelerine gerilerken benzin fiyatı motorin fiyatlarının üzerinde kalmıştı.

iStock-590172672

AKARYAKITA İNDİRİM GELECEK Mİ?

Petrol fiyatlarındaki düşüş sonrası gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Şu an için benzin litre fiyatı ile motorin fiyatları için herhangi bir indirim ya da zam haberi bulunmuyor.

iStock-1431055619

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (29 TEMMUZ 2024 PAZARTESİ)

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 45,00 TL
Motorin litre fiyatı: 43,43 TL

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 44,86 TL
Motorin litre fiyatı: 43,35 TL

Ankara

Benzin litre fiyatı: 45,70 TL
Motorin litre fiyatı: 44,18 TL

İzmir

Benzin litre fiyatı: 46,10 TL
Motorin litre fiyatı: 44,64 TL

BENZİN

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler