Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank'ın ilk yarı finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, Akbank'ın 2012 yılı ilk altı ayında 1 milyar 435 milyon lira brüt kâr elde ettiğini belirterek, brüt kâr üzerinden 329 milyon lira vergi karşılığı ayıran Akbank'ın konsolide net kârının 1 milyar 106 milyon lira olduğunu bildirdi.
2023 yılında Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında olmayı hedeflediğini ve bunun da ancak güçlü bir bankacılık sektörü ile mümkün olabileceğini ifade eden Binbaşgil, ''Türkiye bölgesinin ve dünya ekonomisinin yükselen değeri. Ülkemizin uzun vadeli hedeflerine ulaşmasında, başarısı her geçen gün daha da yükselen bankacılık sektörümüz önemli bir rol oynayacak. Biz de Akbank olarak dünyaya örnek teşkil edecek bankacılık uygulamalarını hayata geçirmeye, aynı zamanda da bilançomuzu sürdürülebilir ve sağlıklı bir şekilde büyütmeye devam ediyoruz. Bankamız büyüme ve karlılıkta giderek artan bir performans sergiliyor. Toplam aktiflerimiz yılın ilk yarısında 145 milyar lirayı geçti'' değerlendirmesinde bulundu.
Hakan Binbaşgil, daha da şeffaflaştırdıkları ve basitleştirdikleri kredi süreçleri ile müşterilerine hızlı bir şekilde finansal çözümler sağladıklarını vurgulayarak, ''Akbank olarak tüm dağıtım kanallarımızla, ihtiyatlı şekilde müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kredi desteği sağlamaya devam ediyoruz. Kurumsal, KOBİ ve bireysel kredilerde piyasanın üzerinde bir büyüme sağlayarak pazar payımızı artırmaya devam ettik. Toplam kredilerimiz 2012'nin ilk altı ayında yüzde 11,5 büyüme ile 83 milyar liraya ulaştı'' dedi.
KOBİ'lerin daha fazla desteklenmesinin Türkiye'nin uluslararası ticaretteki payının artırılmasına önemli katkı sağlayacağının altını çizen Binbaşgil, şunları kaydetti:
''Bugün markalaşan, yenilikçi ürünler sunan şirketlerin global piyasalarda öne çıktığını görüyoruz. KOBİ'lerimiz Ar-Ge faaliyetlerini artırdıkları, yaratıcı ve ileri teknoloji ürünlerinin imalatına ağırlık verdikleri ölçüde uluslararası pazarlarda benzer başarıları yakalayacak potansiyele sahip. Ülkemizin üretim ve istihdamına önemli katkılar sağlayan KOBİ'lerimize inanıyoruz. Avantajlı ürün-hizmet ve çözümlerimizle KOBİ'lerimize desteğimizi sürdürüyoruz. 2012 yılında KOBİ'lere yönelik kredilerimiz yılın ilk altı ayında yüzde 12 arttı. KOBİ ve kurumsal kredilerimizin toplamı ise yılın ilk yarısında 53 milyar liraya ulaştı.''