FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alkol ve sigaraya zam mı geliyor? 2023 Alkol ve sigara fiyatları ne kadar olacak? Yüzde 22,3 ÖTV zammı!

Sigara ve alkole ÖTV zammı gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Geçtiğimiz gün TÜİK enflasyon rakamlarını yayımladı. Bu açıklama sonrası beklenen fiyat artışları bir bir belli oluyor. Alkol ve sigara 2023 fiyatları arama motorlarında sorgulanıyor. Peki değişen enflasyon oranlarıyla birlikte alkol ve sigaraya zam gelecek mi, fiyatlar ne olacak? İşte ayrıntılar...

Alkol ve sigaraya zam mı geliyor? 2023 Alkol ve sigara fiyatları ne kadar olacak? Yüzde 22,3 ÖTV zammı!

Sigara ve alkol zammı, geçtiğimiz gün enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası yeniden gündem geldi. Sigara ve alkol kullanan vatandaşlar internette konuya dair araştırma yapıyor. Twitter dahil birçok sosyal medya uygulamasında yapılan sigara zammı paylaşımlarında zammın 10 TL'yi bulacağı öne sürülmüştü. Peki alkol ve sigaraya ne kadar zam gelecek, fiyatlar ne olacak? Ayrıntılar haberimizde...

ALKOL VE SİGARAYA %22,3 ÖTV ZAMMI!

TÜİK tarafından enflasyon oranları sabah saatlerinde açıklandı. Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından en çok merak edilen konulardan biri de sigara ve alkole zam gelip gelmeyeceği oldu. Milyonlarca insan alkol ve sigara ÖTV zammı ile ilgili araştırmalarına başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, alkollü içecek, tütün ürünleri ve sigaranın asgari maktu vergi tutarında yüzde 22,3 oranında bir artış yaptı.

ezgif.com-gif-maker (25)

Alkol ve sigarada bulunan ÖTV'ye %22,3 oranında enflasyon zammı uygulanacak. Sigara ve alkole yapılacak olan %22,3'lük zam sonrası en ucuz sigaranın 33 lira olması bekleniyor.

SİGARAYA 9 AYDA 5 KEZ ZAM GELMİŞTİ

ezgif.com-gif-maker (26)

Sigara fiyatlarına 2022 yılında 5 kez zam gelmişti. Temmuz ayının ilk haftasında sigaraya 2 lira zam yapılmış ve ardından Eylül ayında da zam gelmişti. Böylece sigara 2022 yılı boyunca toplamda 8 lira zamlanmış oldu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler