FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın alacaklar dikkat! Çeyrek altın ne kadar oldu?

14 Eylül Çarşamba gününe nasıl başladı? Güvenli yatırım aracı olarak bilinen altının gramı bugün yükselme eğiliminde. Peki bugün gram altın kaç lira? Perşembe günü gram altın fiyatı ne kadar, çeyrek altın ne kadar? 14 Eylül 2017 Perşembe Gram altın ne kadar?

Altın alacaklar dikkat! Çeyrek altın ne kadar oldu?

Çeyrek altın ne kadar oldu merak ediliyor. Altın fiyatları güne yükselişle başladı. Doların değer kaybı sırasında yatırımcısının yüzünü güldüren ve geçen haftanın en çok kazandıran yatırım aracı olan altın fiyatları, tekrar yükselişe geçti. Altının gram fiyatı 147,19 liradan işlem görüyor. İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 241,00 lira, Cumhuriyet altını 985,00 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NEDİR?

Türkiye'de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler