FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ekonomik veri akışında fiyatlar açısından ABD sanayi üretimi ile kapasite kullanım oranı verileri takip edilmeli.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:
Geçtiğimiz hafta boyunca satıcılı seyrini devam ettiren altının, haftanın son işlem gününde bir miktar toparlanarak 1,158 dolar/ons seviyesinden başladığı günü 1,158 dolar/ons seviyesinden tamamladığını gördük. Cuma günü ABD’de açıklanan üretici fiyat endeksi verisinin beklentilerin altında gelmesi altında bir miktar alım görülmesine neden oldu. Hafta boyunca altın üzerinde baskı yaratmaya devam eden dolar endeksinin ise 100 bin seviyesinin üzerinde işlemler gerçekleştirdiği görüldü. Piyasaların Fed’in 17-18 Mart tarihli toplantısını beklediği bu hafta altın güne primli başlamış olup, sabah saatleri itibarıyla 1,163 dolar/ons seviyelerinde hareket ediyor.

Doların güçlü seyri ve Fed’in toplantısına dair beklentilerin varlığında altındaki toparlanmanın çok kalıcı olamayacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda altın günlük periyotta yukarı yönlü hareketlerine devam etse de 1,166 dolar/ons seviyesi önemli direnç noktası olarak karşımıza çıkıyor. Günlük olarak olası aşağı yönde işlemler için ise ilk etapta fiyatlara, 1,152 dolar/ons seviyesi destek olurken satışların devamı halinde ise 1,146 dolar/ons
seviyelerine kadar işlemlerin taşınmasının muhtemel olduğunu düşünüyoruz. Ekonomik veri akışında fiyatlar açısından ABD sanayi üretimi ile kapasite kullanım oranı verileri takip edilmeli.

Altın 1 2 3
Destek 1,152 1,146 1,140
Direnç 1,166 1,170 1,180

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler