FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın ayı piyasasına girdi

2008 yılı emtia düşüşlerini önceden tahmin eden ekonmist Dennis Gartman, altının ayı piyasasına girmekte olduğunu iddia etti

Altın ayı piyasasına girdi

Ekonomist Dennis Gartman'a göre altın ayı piyasasına giriyorken külçe pozisyonlarını nakte çevirmek isteyen piyasa oyuncuları sebebiyle de altının onsunun 1475 doların altını görmesi çok kolay. Eylülün başında 1,921.15 dolar rekorunu kıran altının onsu sert bir şekilde yakın zamanda 1.650 doları gördü.

"Gerçek bir ayı piyasası başlarken boğa piyasasının ölümüne şahitlik ediyoruz." diyen Gartman, "Eylülün başından beri altın yeni bir yükseliş yakalayamadı. Her bir yükseliş bir önceki yükselişin altında kaldı ve Çin'in geçtiğimiz haftalarda agresif altın alımları yapmasını beklemiyor oluşumuza rağmen şu an biz de yeni ara düşüşün bir önceki düşüşün altında kaldığını görüyoruz." açıklamasında bulundu. 2011 yılının ilk 10 ayında Hong Kong'tan Çin'e giren toplan altın miktarı 286.8 tona ulaşırken bu rakam bir yıl önceki rakamı 3'ten fazlasına katladı. Bu alımların altın fiyatlarını uçurması beklenirken altın derinlere daldı.

"Traderılığın en eski kurallarından biridir: Yükseliş haberlerine cevap vermeyen ya da veremeyen bir piyasa boğa piyasası değil ayı piyasasıdır." diyen Gartman, "Bu haber tamamen bir boğa piyasası haberiydi fakat ayı piyasasıymış gibi tepki geldi." yorumunda bulundu.

Gartman, altına geçtiğimiz haftalarda verilen psikolojik zarar ve hazırlıksız yakalanılan long pozisyonlar sebebiyle toptan satışların gerçekleşebileceğini düşünüyor. Gartman'a göre altının söz konusu seviyelere düşmesi çok fazla zaman almayacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler